«Η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να προχωρήσει τις 250 θέσεις στάθμευσης στο πρώην ΙΚΑ»

ΤΟΝΙΖΕΙ Η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ»

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2024 13:30

«Ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης (22) στο υπόγειο πάρκινγκ του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Λάρισας δεν αφήνει περιθώρια χρήσης από το «κοινό» και μάλιστα, με οικονομική επιβάρυνση των συμπολιτών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και τονίζει πως «η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να αντιληφθεί και να προχωρήσει τη μεγάλη υπόθεση του οικοπέδου πρώην ΙΚΑ, με τις προβλεπόμενες 250 υπόγειες θέσεις στάθμευσης».

Συγκεκριμένα, σημειώνει τα εξής: «Πολύς λόγος έγινε για ένα νέο υπόγειο πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης και για το αν εξετάζεται από τη Δημοτική Αρχή να το λειτουργήσει. Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών:
Το κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου κατασκευάστηκε βάσει της αρ. 232/2008 οικοδομικής άδειας από τη ΔΤΥ Νομαρχίας Λάρισας επί νομάρχη Λουκά Κατσαρού. Συμπεριλαμβάνει υπόγειο χώρο επιφάνειας 1.086,92 τ.μ. με χρήση «χώρος στάθμευσης» 22 χωροθετημένων θέσεων στάθμευσης, είσοδο από την οδό Φαρμακίδου και ράμπα πρόσβασης των οχημάτων.
Οι άμεσες παρεμβάσεις που απαιτούνται για την πιο ευχερή λειτουργία του είναι ένας μηχανισμός στη συρόμενη πόρτα επί της οδού Φαρμακίδου, μηχανισμός με τηλεκοντρόλ για τους χρήστες της πόρτας εισόδου στον χώρο στάθμευσης, ανανέωση της βαφής θέσεων στάθμευσης και νέο Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας, εκ του οποίου θα ελεγχθεί η επικαιροποίηση των μέσων Ενεργητικής Πυρασφάλειας που απαιτούνται.
Κατόπιν αυτών η δυνατότητα και προτεραιότητα άμεσης χρήσης -χωρίς περαιτέρω αδειοδότηση- είναι για τα οχήματα της Εκπαίδευσης και του συγκεκριμένου σχολείου, καθώς και για δημοτικά οχήματα. Στην κατεύθυνση αυτής της χρήσης συμφωνούμε και είχαμε ξεκινήσει μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας τη διαδικασία έκδοσης νέου Πιστοποιητικού Πυρασφάλειας, ώστε να λειτουργήσει.
Άλλωστε, ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης (22) δεν αφήνει περιθώρια χρήσης από το «κοινό» και μάλιστα, με οικονομική επιβάρυνση των συμπολιτών.
Και φυσικά, είναι να απορεί κανείς για τις «πομπώδεις» δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, κου Παπαλέξη, για τον χώρο αυτόν των 22 θέσεων. Τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να αντιληφθεί και να προχωρήσει τη μεγάλη υπόθεση του οικοπέδου πρώην ΙΚΑ, με τις προβλεπόμενες 250 υπόγειες θέσεις στάθμευσης, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας που επιτεύχθηκε με αποφάσεις Δ.Σ. ΕΦΚΑ και Δ.Σ. από τη Δημοτική Αρχή Καλογιάννη. Ας σοβαρευτούμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass