Κλέβουν, τρώνε και πίνουν...

*Αγνωστοι δράστες ανοίγουν διαμερίσματα ορόφων με αντικλείδια *Διαρρήξεις σε σπίτια Λαρισαίων, με παραβιάσεις εισόδων και παραθύρων

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2024 13:25

Ο «κανόνας» που θέλει τους κλέφτες σπιτιών να μην πηγαίνουν διακοπές επιβεβαιώνεται και το φετινό καλοκαίρι, όπου καταγράφονται διαρρήξεις σε σπίτια Λαρισαίων.

Οι «κλασικές» διαρρήξεις κινούνται σε «φυσιολογικά» επίπεδα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, εκεί, ωστόσο, που καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων, αφορά στα κρούσματα διαρρήξεων με αντικλείδια – πασπαρτού και μάλιστα σε διαμερίσματα με θωρακισμένες πόρτες.
Οι ένοικοι μένουν έκπληκτοι, καθώς επιστρέφοντας στο διαμέρισμά τους διαπιστώνουν ότι έπεσαν θύματα κλοπής, χάνοντας χρυσαφικά, κοσμήματα και σε κάποιες των περιπτώσεων μεγάλα χρηματικά ποσά, χωρίς να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Πράγμα που σημαίνει ότι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι κλέφτες εισήλθαν στα διαμερίσματα διαθέτοντας αντικλείδι, πρακτική που στα αστυνομικά χρονικά από το παρελθόν είναι γνωστή ως μεθοδολογία που χρησιμοποιούν υπήκοοι Γεωργίας, όπως έχει καταγραφεί στο παρελθόν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Λάρισα.
Οι δράστες των κλοπών – πασπαρτού τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως έρχονται στη Λάρισα και δρούνε κατά «τακτά» διαστήματα, όπως προκύπτει από τους πολίτες που καταγγέλλουν κλοπές τις οποίες διαπιστώνουν έπειτα από ολιγοήμερη απουσία, επιστρέφοντας, δηλαδή, είτε από την καλοκαιρινή άδεια είτε από Σαββατοκύριακο.
Σε κάποιες περιπτώσεις έχει αναφερθεί πως οι δράστες παραβίασαν την κλειδαριά της εισόδου της πολυκατοικίας και στη συνέχεια, χωρίς να βρεθούν ίχνη παραβίασης, έκλεψαν διαμερίσματα 3ου ή 4ου ορόφου. Σε άλλες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι δράστες έχοντας αποθρασυνθεί, άνοιξαν το ψυγείο των ενοίκων, έφαγαν και ήπιαν…
ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ
ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ
Σε κάποιες άλλες των περιπτώσεων οι δράστες, ευτυχώς για τους ενοίκους, δε βρήκαν κάτι να κλέψουν και έφυγαν άπραγοι. Κοινό, ωστόσο, στοιχείο της δράσης τους, πέραν της καταγγελίας των ενοίκων στην αστυνομία ότι στις εισόδους για… λόγους ασφαλείας διαθέτουν κλειδαριές θωρακισμένης πόρτας (σ.σ. αναφέροντας τον τύπο), αποτελεί το γεγονός ότι οι δράστες επιλέγουν διαμερίσματα ορόφων.
Σε διαμέρισμα 2ου ορόφου έφυγαν άπραγοι, καθώς δε βρήκαν κάτι για να κλέψουν, σε αντίθεση με διαμέρισμα 3ου ορόφου, στο οποίο ερευνώντας μόνο το υπνοδωμάτιο έκλεψαν μεγάλης χρηματικής αξίας χρυσαφικά, αλλά και 15 χρυσές λίρες Αγγλίας.
Από μεζονέτα αφαίρεσαν μεγάλης αξίας κοσμήματα (μαργαριτάρια κ.λπ.), ενώ από διαμέρισμα 3ου ορόφου αφαίρεσαν περισσότερα από 10.000 ευρώ και μεγάλης χρηματικής αξίας χρυσαφικά. Από διαμέρισμα 4ου ορόφου, αφού νωρίτερα έσπασαν την κλειδαριά της εισόδου της πολυκατοικίας, αφαίρεσαν χρυσαφικά (ρολόγια κ.λπ). Κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας αφαίρεσαν από διαμέρισμα 3ου ορόφου, όπως αφαίρεσαν 6 χρυσές λίρες, 1.500 ευρώ και μεγάλης αξίας χρυσαφικά από διαμέρισμα 4ου ορόφου.
Σημειώνεται πως η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνά τη δράση δύο υπηκόων Γεωργίας, ηλικίας 35 και 49 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν στη Λάρισα από την Αθήνα και συνελήφθησαν έχοντας στην κατοχή τους μικροποσότητα χασίς και έτσι οδηγήθηκαν στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Ο ένας κηρύχθηκε αθώος, ενώ ο δεύτερος κρατείται προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης, αφού διαπιστώθηκε ότι παράνομα βρίσκεται στη χώρα μας.
Σημειώνεται πως στις κοινές διαρρήξεις οι δράστες παραβιάζουν, συνήθως με αιχμηρά αντικείμενα, εισόδους και μπαλκονόπορτες, και εισερχόμενοι στα διαμερίσματα αναστατώνουν όλους τους χώρους, ενώ τελευταία καταγράφηκαν και δύο διαρρήξεις σε επιβατικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου, όπου οι δράστες εντόπισαν προσωπικά αντικείμενα σε εμφανή θέση.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass