Νέο κρούσμα πανώλης σε κτηνοτροφική μονάδα της Φαλάνης

* Δημιουργείται και τρίτη ζώνη στενής επιτήρησης

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2024 13:05

Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες των κτηνιάτρων μετά τους σαρωτικούς ελέγχους που διενεργούν, με εντατικούς ρυθμούς σε όλη τη Θεσσαλία, για τρίτο θετικό κρούσμα πανώλης μικρών μηρυκαστικών στον Νομό Λάρισας, αυτήν τη φορά σε κτηνοτροφική μονάδα της Φαλάνης.

Έτσι, μετά την περιοχή του Δομένικου Ελασσόνας και του Χειμαδιού Συκουρίου, η Φαλάνη μπήκε στο στόχαστρο της στενής επιτήρησης των κτηνιατρικών υπηρεσιών, στην προσπάθεια να μην εξαπλωθεί η ζωονόσος σε άλλα μικρά μηρυκαστικά. Και σήμερα, τα είκοσι περίπου συνεργεία των κτηνιάτρων συνεχίζουν τους ελέγχους, ενώ από αύριο Δευτέρα 29 Ιουλίου νέα ομάδα κτηνιάτρων έρχεται από την Αθήνα, προκειμένου να αντικαταστήσει συναδέλφους τους, που επέστρεψαν στη βάση τους.
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Σε συναγερμό παραμένει ο κτηνοτροφικός κλάδος σε όλη τη Θεσσαλία, εξαιτίας της επιδημίας πανώλης που έχει προσβάλει εκατοντάδες αιγοπρόβατα στην ευρύτερη περιοχή.
Στην εσπερίδα με θέμα «Πανώλη μικρών μυρηκαστικών: Εξελίξεις και σχέδια βιοασφάλειας», που διοργάνωσε χθες στο Δημοτικό Ωδείο Ελασσόνας, η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπαλούκας τόνισε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης όλων των επαγγελματιών του κτηνοτροφικού κλάδου στη Θεσσαλία, προκειμένου να γίνει κατανοητή η ανάγκη για την πιστή και καθολική εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων, ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού στα ζώα. Δε θέλουμε να δούμε νέα κρούσματα, δε θέλουμε να δούμε και άλλα ζώα να θάβονται και συναδέλφους να φεύγουν από το επάγγελμα. Η ανησυχία μας είναι έντονη, καθημερινά περιμένουμε να δούμε τα νέα για τυχόν νέα κρούσματα, είναι ένας δύσκολος αγώνας, ένας αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί, οι κτηνοτρόφοι μαζί με τις υγειονομικές υπηρεσίες, για να σώσουμε έναν κλάδο που προσφέρει πάρα πολλά και ευελπιστώ ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές», δήλωσε ο κ. Μπαλούκας. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή 2 Αυγούστου έχει επιβληθεί απαγόρευση της μετακίνησης ζώων προς σφαγή, ενώ έκλεισαν και τα σφαγεία, ώστε να γίνει ιχνηλάτηση των κρουσμάτων στα ζώα και να σταματήσει έτσι η διασπορά του ιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass