Νέο υπόγειο πάρκινγκ στην καρδιά της Λάρισας

* Είχε κατασκευαστεί πριν δώδεκα χρόνια για τις ανάγκες των Μεσογειακών Αγώνων * Βρίσκεται στο 1ο Λύκειο, με είσοδο από την οδό Φαρμακίδου * Βαγγ. Παπαλέξης: Εξετάζουμε αν μπορούμε να το λειτουργήσουμε με ασφάλεια * Θα βοηθήσει στην άμβλυνση του προβλήματος στάθμευσης

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2024 13:00

Του Θανάση Αραμπατζή

Ένα νέο πάρκινγκ αναμένεται να λειτουργήσει στο κέντρο της Λάρισας το προσεχές χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, κάτω από το γυμναστήριο του 1ου Λυκείου Λάρισας, με είσοδο από την οδό Φαρμακίδου, είναι διαμορφωμένος ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης, ο οποίος, όμως, δε λειτούργησε ποτέ.
Παρά τις προσπάθειες διευθυντών των εκεί σχολικών συγκροτημάτων (1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο) και τις «ενοχλήσεις» τους προς αιρετούς παρελθόντων ετών, το πάρκινγκ δεν κατέστη δυνατό να λειτουργήσει.
Μάλιστα, διευθυντές είχαν θέσει στο τραπέζι του διαλόγου να λειτουργήσει ο χώρος ως πάρκινγκ για τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης και από τα έσοδα να διατίθενται για τη συντήρηση του γυμναστηρίου του σχολείου, που λόγω του μεγάλου του μεγέθους είναι αρκετά κοστοβόρα (το υπόγειο πάρκινγκ βρίσκεται κάτω από το γυμναστήριο).
«Είχαμε αναγκαστεί να κλείνουμε στο γυμναστήριο, τη μία αίθουσα πίσω από την άλλη, γιατί δεν μπορούσαμε να πληρώνουμε καθαρίστριες να καθαρίζουν τους χώρους αυτούς και για να μη βρομίσει περισσότερο κλείναμε αίθουσες» λένε χρηματίσαντες διευθυντές στα σχολικά συγκροτήματα που συστεγάζονται εκεί και προσθέτουν πως «έτσι προτάθηκε να λειτουργήσει το πάρκινγκ και να συστηθεί μια επιτροπή ή ό,τι άλλο χρειάζεται, που θα το διαχειρίζεται και τα έσοδα από αυτό να διατίθενται στη συντήρηση του γυμναστηρίου και στις ανάγκες των σχολικών μονάδων. Αλλά, δυστυχώς, η ιδέα δεν προχώρησε… Είχε δε προταθεί να λειτουργήσει το πάρκινγκ για τις ανάγκες των καθηγητών του σχολικού συγκροτήματος, που ψάχνουν κάθε πρωί να βρούνε να παρκάρουν σε μια περιοχή με έντονο πρόβλημα εύρεσης θέσης στάθμευσης». Τελικά, τίποτε από τα παραπάνω δεν τελεσφόρησε μέχρι σήμερα.
Το γυμναστήριο είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες των Μεσογειακών Αγώνων, που επρόκειτο να γίνουν το 2012, σε Λάρισα και Βόλο, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έγιναν. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και το υπόγειο πάρκινγκ, που ποτέ, όμως, δε λειτούργησε.

ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ
Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων Βαγγέλης Παπαλέξης, ερωτηθείς από την «Ε» για το εν λόγω υπόγειο πάρκινγκ και για το αν εξετάζεται από τη Δημοτική Αρχή να το λειτουργήσει, δηλώνει τα εξής: «Η Δημοτική Αρχή του Θανάση Μαμάκου είναι ενήμερη για το πάρκινγκ αυτό και αυτόν τον καιρό ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες -μέχρι τέλους Αυγούστου πιστεύω πως θα έχουν ολοκληρωθεί- για να δούμε αν μπορούμε να το λειτουργήσουμε με ασφάλεια.
Αφού διαπιστώσουμε ότι είναι ασφαλές και πληροί ό,τι χρειάζεται να πληροί ένα υπόγειο πάρκινγκ -είσοδος, έξοδος, πυρασφάλεια και ό,τι άλλο απαιτείται-, θα δούμε και το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα λειτουργήσει και θα κινηθούμε ώστε να πάρουμε την αδειοδότηση. Αλλά, ναι, αυτήν τη στιγμή, είμαστε στην προδιαδικασία και ευελπιστώ πως όλα θα πάνε όπως πρέπει, ώστε να λειτουργήσει άλλο ένα πάρκινγκ στον κεντρικό ιστό της πόλης, που μαζί με τις άλλες παρεμβάσεις που κάνουμε, θα αμβλύνουν κατά πολύ το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λάρισας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass