Εκπαίδευση γονέων

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2024 15:01

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Ισότητας, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αγιάς, με την αντιδήμαρχο, κ. Ποτούλα Γεωργία, και το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου και την υπεύθυνη ειδική παιδαγωγό, κ. Ντελή Γεωργία, υλοποίησαν φέτος για πρώτη φορά μαθήματα Σχολής Γονέων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε κύκλος τριών συναντήσεων, στις οποίες συμμετείχαν δημόσιοι φορείς, με στόχο την ενημέρωση με βιωματικό τρόπο σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, προσεγγίζοντας διαφορετική θεματική ενότητα σε κάθε συνάντηση.

Στο πλαίσιό τους, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με το ΚΕΘΕΑ «Έξοδος» και ομιλητές τις κυρίες Γκενούδη Βιργινία και Νταφούλη Ευαγγελία, οι οποίες αναφέρθηκαν στον ρόλο της οικογένειας ως φορέα πρόληψης των εξαρτήσεων. Η δεύτερη συνάντηση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας – ΟΚΑΝΑ, με ομιλητή τον κ. Πιτσίλκα Χρήστο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα «Η εφηβεία και ο γονεϊκός ρόλος – Αλλαγές, επικοινωνία και όρια μεταξύ των μελών της οικογένειας».
Ακολούθησε συνάντηση γονέων σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, κατά την οποία η κ. Ράσιου, ψυχολόγος, η κ. Αμανατίδου, επισκέπτρια υγείας, όπως και η Κινητή Μονάδα Παίδων με τους Γκουντρουμπή Κωνσταντίνο και Αϊβαλιώτου Χρυσούλα μίλησαν για τον ρόλο που καλούνται οι γονείς να υλοποιήσουν σε καθημερινό επίπεδο στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, όπως και για τα όρια που οφείλουν να θέσουν στα παιδιά τους.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγιάς εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass