Εσωσαν από πνιγμό ζευγάρι Πολωνών

* ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2024 14:30

Συναγερμός σήμανε χθες στις 12.55 το μεσημέρι, όταν ένα ζευγάρι Πολωνών, ηλικίας 56 και 60 ετών, κινδύνεψε από πνιγμό. Ναυαγοσώστες του Στομίου, όπως σημειώνεται από την ιδιωτική εταιρεία, «έδρασαν σε ακόμα ένα περιστατικό άμεσα και με επαγγελματισμό.

Στην παραλία του Στομίου υπήρχε έντονος κυματισμός, με αποτέλεσμα να παρασύρει το ζευγάρι στα βαθιά και πολύ κοντά σε βραχώδη περιοχή.
Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι ναυαγοσώστες από το Λιμεναρχείο, καθώς το ζευγάρι βρισκόταν ένα χιλιόμετρο μακριά από τον πύργο του ναυαγοσώστη. Στο λιμάνι βρισκόταν πλήθος κόσμου, ενώ ήδη είχε ξεκινήσει ο ιδιώτης με το καΐκι του και ακολούθησαν οι ναυαγοσώστες με το μεγάλο 5μετρο σκάφος, το σωστικό.
Αφού πάλεψαν με τα κύματα και έπειτα από καλούς χειρισμούς του χειριστή ταχυπλόου, έφτασαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι υπήρχε και τρίτο άτομο το οποίο είχε πάει για βοήθεια. Περισυλλέχθηκαν τα άτομα από το καΐκι και το σωστικό σκάφος με άψογη συνεργασία, καθώς η ναυαγοσώστρια βούτηξε εντός θαλάσσης βοηθώντας τον άντρα να ανέβει στο σωστικό και η γυναίκα στο καΐκι, βγάζοντάς τους στην ακτή. Η γυναίκα είχε πιει αρκετό νερό και ο ναυαγοσώστης την έβαλε σε πλάγια θέση, ενώ ακολούθησαν και όλες οι απαραίτητες τεχνικές. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Λιμεναρχείου για να καταγράψει το περιστατικό και τις συνθήκες που επικρατούσαν, καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για παροχή βοήθειας.
Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο ιατρείο για περαιτέρω εξετάσεις. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι υπήρχαν ακραίες καιρικές συνθήκες (πολύ έντονος κυματισμός), γεγονός το οποίο ήταν επικίνδυνο για τη ζωή του ζευγαριού. Ευτυχώς η παρουσία των ναυαγοσωστών και του καπετάνιου αποδείχθηκε σωτήρια, διότι σε αντίθετη περίπτωση αυτήν τη στιγμή θα μιλούσαμε για θύματα και όχι για διάσωση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass