Πανηγυρίζουν ιεροί ναοί

* ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2024 7:00
Στις όχθες του Πηνειού ποταμού θα πραγματοποιηθούν οι ακολουθίες  για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής  σήμερα στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα  στην Κοιλάδα των Τεμπών Στις όχθες του Πηνειού ποταμού θα πραγματοποιηθούν οι ακολουθίες για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής σήμερα στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα στην Κοιλάδα των Τεμπών

Πλούσιες θρησκευτικές εκδηλώσεις οργανώνονται για την εορτή της Αγίας Παρασκευής, για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα, που είναι στις 27 Ιουλίου, και για την εορτή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, που είναι την Κυριακή 28 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα:
ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, πανηγυρίζει το ιερό παρεκκλήσι, που βρίσκεται κάτωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Υψώματος της Αγίας Παρασκευής. Το απόγευμα, στις 7.30 μ.μ., θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής. Αύριο Σάββατο 27 Ιουλίου, το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.
Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο των ιερών και χαριτοβρύτων λειψάνων της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού. Το ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής θα είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της πανηγύρεως.
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανακοίνωσε ότι στο Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών θα πραγματοποιηθούν οι εξής ακολουθίες: Από 7:30 έως 10:30 ο αρχιερατικός πανηγυρικός Όρθρος και στη συνέχεια η αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Οι ιερές ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν στην όχθη του ποταμού
Πηνειού, απέναντι από το ιερό προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής, δίπλα στην Παλιά Εθνική Οδό Λάρισας - Θεσσαλονίκης, λόγω του ότι δεν έχει επισκευαστεί ακόμη η πεζογέφυρα των Τεμπών.
Εξαιτίας αυτού παρακαλούνται θερμά οι ευσεβείς προσκυνητές να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, να μην πλησιάζουν την κοίτη του ποταμού, να μη συνωστίζονται και σε καμία περίπτωση να μην αποπειραθούν να περάσουν απέναντι, καθώς το προσκύνημα δεν είναι προσβάσιμο.
Στον ίδιο χώρο οι προσκυνητές θα μπορούν να προσκυνούν την ιερά εικόνα της Αγίας Παρασκευής έως και μεθαύριο Κυριακή 28 Ιουλίου, από το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου.
ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο Δήμος Φαρσάλων γιορτάζει την πολιούχο του Αγία Παρασκευή. Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:
Στις 7:00 π.μ. Όρθρος, πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου.
ΣΤΗ ΜΕΛΙΒΟΙΑ
Την πολιούχο της Αγία Παρασκευή γιορτάζει η Μελιβοία του Δήμου Αγιάς, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα: Στις 7:30 π.μ. θα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον εφημέριο του χωριού π. Ιωάννη Ντολμώφ.
ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑ
Γιορτάζει και πανηγυρίζει σήμερα το ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στην Ανάβρα Αγιάς, όπου στις 7:30 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του χωριού π. Νικόλαο Κιούση.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Συνεχίζονται οι θρησκευτικές και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Κιλελέρ για την Αγία Παρασκευή. Σήμερα θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στους ναούς των ακόλουθων κοινοτήτων: Γαλήνη, Σωτήριο, Κοκκίνες, Καλαμάκι και Ζάππειο. Σήμερα Παρασκευή, στο Σωτήριο στις 21:00, αύριο Σάββατο 27 Ιουλίου στη Μελία στις 21:00 και μεθαύριο Κυριακή 28 Ιουλίου στον Δοξαρά και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί γλέντι με παραδοσιακές λαϊκοδημοτικές ορχήστρες.
ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλαμακίου του Δήμου Κιλελέρ στις 7:30 π.μ. θα τελεσθούν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας από τον π. Κωνσταντίνο Σαμαρά.
ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ
Για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, στους Καλλαρρύτες, θα πραγματοποιηθεί το ακόλουθο πρόγραμμα: Στις 8 π.μ. Θεία Λειτουργία στον ναΐσκο της Αγίας Παρασκευής, στις 10 π.μ. αρτοκλασία, στις 11 π.μ. παραδοσιακό γλέντι στη θέση «Λιβάδι», στις 9 μ.μ. χαιρετισμός εικόνας και προσφορά απλάδας στην Κεντρική πλατεία Καλαρρυτών και στις 9.30 μ.μ. παραδοσιακό γλέντι.
ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΗΣ
ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ
Πανηγυρίζει η ιερά Μονή της Παναγίας Γλυκοφιλούσης στη Ραψάνη Λάρισας και θα τελεσθούν λειτουργίες στον ιερό ναό προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος. Σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στις 6.00-7.30 μ.μ. Αύριο Σάββατο 27 Ιουλίου πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 7.00-10.15 π.μ.
Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών θα τίθεται σε προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος του Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Ιεράς Μονής: 24950-61601.
ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ
ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Ιτέας του Δήμου Τεμπών. Οι ακολουθίες έχουν ως εξής: Σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Αύριο, Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 7.30 π.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του Όρθρου, Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει αρτοκλασία.
ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ
ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
Στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, του Δήμου Λαρισαίων, συνεχίζονται ως εξής οι θρησκευτικές εκδηλώσεις: Σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία Αγίας Παρασκευής. Αύριο, Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία Αγίου Παντελεήμονος και στις 7.00 μ.μ. μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, περιφορά εικόνας.
Μεθαύριο Κυριακή 28 Ιουλίου (ανήμερα της εορτής) στις 7.30 π.μ. Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 7.00 μ.μ. μεθέορτος πανηγυρικός Εσπερινός, η παράκληση της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και το ύψωμα της Αγίας.
Για τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες, δρομολόγια για τη Γιάννουλη γίνονται με το αστικό λεωφορείο Νο7.
ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΓΙΑΣ
Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος εορτάζεται αύριο Σάββατο 27 Ιουλίου και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.
Σήμερα, Παρασκευή, στις 7:30 το απόγευμα, θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Το πρωί του Σαββάτου 27 Ιουλίου θα τελεσθούν Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 7:00, θα γίνει υποδοχή αποτμήματος τιμίου ξύλου εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αλμυρού. Εν συνεχεία, αναστάσιμος μεθεόρτιος Εσπερινός και κτητορικό μνημόσυνο, προεξάρχοντος του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Υφαντίδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass