«Επεσε» άσφαλτος στον χωματόδρομο Σωτηρίτσας

* Μια περιπέτεια τεσσάρων ετών έλαβε τέλος * Προχωρά η αναγκαστική απαλλοτρίωση * «Ευχαριστούμε τον κόσμο για την κατανόηση, ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία» δήλωσε στην «Ε» ο δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2024 13:21

«Επιτέλους» πρέπει να αναφώνησαν όλοι όσοι είδαν χθες μηχανήματα να εργάζονται στον περιβόητο χωματόδρομο της Σωτηρίτσας, ενός κομματιού του κεντρικού παραλιακού δρόμου, που λόγω δικαστικής διαφωνίας ταλαιπώρησε τέσσερα χρόνια τους οδηγούς αυτοκινήτων και τους ιδιοκτήτες σπιτιών στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στη Σωτηρίτσα, χθες, από το πρωί, βρέθηκαν μηχανήματα και εργαζόμενοι εργολήπτριας εταιρείας, παρουσία της Δημοτικής Αρχής Αγιάς, και έριξαν άσφαλτο στα 70 περίπου μέτρα χωματόδρομου που ταλαιπωρούσαν εδώ και χρόνια όλους όσοι περνούσαν από εκεί. Πρόκειται για ένα κομμάτι που είχε αποτελέσει την αιτία δικαστικής διαμάχης του Δήμου Αγιάς και ιδιώτη. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια επειδή δε βρισκόταν χρυσή τομή, το κομμάτι αυτής της γης παρέμενε χωματόδρομος και δεν κατέστη εφικτό να ασφαλτοστρωθεί στο πλαίσιο έργου που είχε δρομολογήσει ο Δήμος Αγιάς για τον παραλιακό δρόμο, με αποτέλεσμα να βιώνουν δύσκολες στιγμές οι οδηγοί, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής.
Η λύση δόθηκε χθες, καθώς, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δήμου Αγιάς, έλαβε ΦΕΚ η κατάθεση χρημάτων από πλευράς του Δήμου Αγιάς, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως ποσό αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, που είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγιάς.
«Είναι μια στιγμή ανακούφισης για όλους μας. Ήταν κάτι που βρισκόταν συνέχεια μέσα ως αγκάθι και τελικά βρέθηκε η λύση. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο της περιοχής, αλλά και όλους τους επισκέπτες μας και τους παραθεριστές μας, που ταλαιπωρήθηκαν με αυτήν την υπόθεση» δήλωσε στην «Ε» ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας και πρόσθεσε ότι: «Τους ευχαριστούμε όλους για την κατανόηση που έδειξαν, διότι κατάλαβαν πως ο Δήμος Αγιάς έκανε ό,τι μπορούσε εξ αρχής. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Α.Τ. Αγιάς, τη ΔΟΥ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, που έστω και κατά πλειοψηφία στήριξε αυτήν την απόφαση, και φυσικά την Ελληνική Δικαιοσύνη που κάνει το έργο της. Ακόμα, να πούμε ένα ευχαριστώ στην εργολήπτρια εταιρεία που έσπευσε να ξεκινήσει το έργο, παρά το γεγονός πως ενημερώθηκε μόλις μία ημέρα νωρίτερα».
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass