Δημιουργείται Σύλλογος Καρκινοπαθών Ορχεων στη Λάρισα

* ΑΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ * ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΟΥ, Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΑΝΟΣ * ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2024 16:30

Σάρκα και οστά παίρνει σιγά - σιγά, μια ιδέα που είχε ξεκινήσει πριν λίγους μήνες και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν την υλοποίησή της.

Ο λόγος για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Όρχεων, που έχει ως «τόπο γέννησης» την Ελασσόνα, διευρύνθηκε στη Λάρισα, θα αποκτήσει έδρα στη Θεσσαλονίκη και θα απλωθεί σε όλη την Ελλάδα.
Αυτό τουλάχιστον ονειρεύονται οι άνθρωποι της προσπάθειας και εξηγεί στην «Ε» ένας εξ αυτών ο Αντώνης Λιάνος. «Η προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία Συλλόγου είναι πρωτοβουλία Ελασσονιτών και Λαρισαίων πολιτών, που νόσησαν κατά το παρελθόν.
Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε και υπόλοιπα μέλη στην Ελλάδα. Θα φτιάξουμε την έδρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς θέλουμε να απλωθεί η προσπάθεια σε όλη την Ελλάδα. Θα είναι ο πρώτος σύλλογος στη χώρα» λέει ο κ. Λιάνος και διευκρινίζει πως «η πρώτη ιδρυτική συνάντηση θα γίνει στην Ελασσόνα, καθώς οι τρεις από τους έξι είμαστε από την Ελασσόνα» και αναφέρεται στους Κώστα Γερονάτσιο και Θάνο Κυριλλίδη.
Για το πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα για τη δημιουργία συλλόγου, σημειώνει «γεννήθηκε από την ανάγκη πως είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά πρόληψης στα αγόρια και στους άνδρες από ηλικία 7 έως 37 ετών, που πραγματικά θερίζει. Γνωρίζουμε πως στις γυναίκες και τα κορίτσια έχει γίνει τεράστια καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης και αυτό είναι που μας έκανε να θέλουμε να το μεταφέρουμε και στους άνδρες» λέει και προσθέτει πως «θέλουμε να δείξουμε πως η εξέταση διαρκεί μόλις λίγα λεπτά στον ουρολόγο ή στον παιδίατρο και δεν πονάει, αλλά είναι μια πολύ απλή εξέταση, ένας απλός υπέρηχος. Αν γίνεται αυτό μπορούμε να αποκλείσουμε όλη την υπόλοιπη διαδικασία, που είναι ορχεκτομές, αιματολογικές, χειρουργεία, χημειοθεραπείες».
Να σημειωθεί πως πριν λίγο διάστημα άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας για τις δηλώσεις συμμετοχής στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Όρχεων στον Νομό Λάρισας. Ο κ. Λιάνος απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στον Σύλλογο και σημειώνει τα εξής «Καλούνται οι συνάνθρωποί μας, που έζησαν στο παρελθόν ή βιώνουν σήμερα, το σκοτεινό μονοπάτι της ασθένειας του Καρκίνου Όρχεων, μέσω της ηλεκτρονικής μας αλληλογραφίας (email) που παραθέτουμε: syllogos.cancer.orxeos@gmail.com να επικοινωνήσουν μαζί μας, ώστε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα του 2024, να αποφασιστεί η συνάντηση όλων όσων επιθυμούν να συγκροτηθεί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Όρχεων στον Νομό Λάρισας, για τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση των γονέων, των παιδιών και του συνόλου της κοινωνίας. Στο email: syllogos.cancer.orxeos@gmail.com, μπορείτε να αποστείλετε επώνυμα ή ανώνυμα τη δική σας βιωματική εμπειρία και να επικοινωνήσουμε μαζί σας, ώστε να συμμετέχουμε όλοι μαζί στην ενωτική αυτή προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, πρόληψης, θεραπείας, που αφορούν στον Καρκίνο των Όρχεων. Στη συνάντηση, με φυσική παρουσία, θα συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματα για τη σύσταση του Συλλόγου μας. Όλοι μαζί και ενωμένοι στη κοινή προσπάθεια».

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΤΑΜΠΟΥ»
«Παρατηρήσαμε πως πάρα πολλά παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα έστειλαν email και είπαν πως θέλουν να μπούνε στην προσπάθεια. Για τους άνδρες θεωρούμε πως είναι ταμπού που πρέπει να σπάσει» δηλώνει ο Αντώνης Λιάνος και αναλυτικότερα αναφέρει «Μπορεί να θεωρείται ευαίσθητο θέμα ο καρκίνος των όρχεων, μέχρι και ταμπού για τα αγόρια ή τους άνδρες, όμως έχουμε κάθε χρόνο εκατοντάδες περιστατικά, όπου νέοι ασθενούν και ξεκινά ένα ψυχοφθόρο και δύσκολο ταξίδι επιβίωσης, όχι μόνο για τον ασθενή, αλλά και για την οικογένειά του, διότι μπορεί να είναι ιάσιμος ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου, όμως δεν υπάρχει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, όπως συμβαίνει αντίστοιχα στον καρκίνο του στήθους και του τραχήλου της μήτρας για τις γυναίκες.
Σκοπός μας με τον Θάνο και τον Κωνσταντίνο, αφού σταδιακά ξεπεράσαμε την παραπάνω διαδικασία και παρατηρώντας, όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δεν υπάρχει μέριμνα ενημέρωσης προς τους γονείς, ήταν να πάρουμε την πρωτοβουλία για τη σύσταση ενός Συλλόγου Καρκινοπαθών Όρχεων, που θα ξεκινήσει πρώτα από την ενημέρωση στα σχολεία».
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass