Δωρεά σε πλημμυροπαθείς παιδικούς σταθμούς

* ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ * ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΩΝ. ΤΕΛΙΟ, ΑΝ. ΚΟΜΗΤΣΑ ΚΑΙ ΚΩΝ. ΠΑΠΑΝΤΙΝΑ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2024 13:30

Στη δωρεά εξοπλισμού που θα καλύψει τις ανάγκες των παιδικών σταθμών του Παλαμά προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Τ.Ε. Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΜΗΤΕΔΥ) σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Παλαμά.

Προχθές πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Πλαστήρα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΜΗΤΕΔΥ και μελών της, με εκπροσώπους των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Λάρισας - Μαγνησίας και Καρδίτσας - Τρικάλων, ενώ ακολούθησε χθες συνάντηση στην Καρδίτσα με τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνο Τέλιο, την αντιπεριφερειάρχη Εθελοντισμού και Πρόνοιας, κ. Ανδριάνα Κομήτσα και τον αντιδήμαρχο Παλαμά, κ. Κωνσταντίνο Παπαντίνα.
Είχε προηγηθεί οδοιπορικό των μηχανικών στην περιφερειακή οδό Νεοχωρίου με εντοπισμό των παρεμβάσεων αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές και ενημέρωση από τον πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Συλλόγου, κ. Δημήτρη Κωστάκη. Η πρόεδρος της ΠΟΜΗΤΕΔΥ, κ. Ειρήνη Μπεκιάρη, ενημέρωσε τους αντιπεριφερειάρχες και τον αντιδήμαρχο για τα θέματα που τους απασχολούν, καθώς και για την πρόθεση της Ομοσπονδίας να παράσχει δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε δύο παιδικούς σταθμούς του Δήμου Παλαμά, σε μία κίνηση έμπρακτης αρωγής προς την περιοχή, που υπέστη τεράστιες καταστροφές από τις περσινές πλημμύρες. Η ίδια μιλώντας για τις προκλήσεις του κλάδου, διατράνωσε την ανάγκη για καλύτερη στελέχωση με μηχανικούς όλων των τεχνικών υπηρεσιών σε Δήμους και Περιφέρειες, ειδικά στη Θεσσαλία όπου το έργο αποκατάστασης των ζημιών του «Ντάνιελ» είναι τιτάνιο.
«Η δωρεά σας είναι πολύ σημαντική για τον πληθυσμό της περιοχής του Παλαμά, όπου όλα τα χωριά υπέστησαν συντριπτικό πλήγμα από τις πλημμύρες» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Τέλιος, εξαίροντας την πρωτοβουλία των μηχανικών. Eυχαρίστησε όλους τους μηχανικούς της Περιφέρειας και των Δήμων “γιατί έχουν υπερβάλει εαυτούς για να βοηθήσουν με τη διαχείριση της πλημμύρας και με το σημαντικό έργο αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές”.
Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε στην ΠΟΜΗΤΕΔΥ και η αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Πρόνοιας, κ. Ανδριάνα Κομήτσα, που ήρθε σε συνεννόηση με τη διοίκησή της μόλις ενημερώθηκε για την πρόθεση της δωρεάς προς τους παιδικούς σταθμούς του Παλαμά.
«Εδώ, ο κόσμος έχει ανάγκη να αισθάνεται ότι δεν έχει ξεχαστεί και η δωρεά σας στέλνει αυτό το μήνυμα» είπε η κ. Κομήτσα.
Στη δοκιμασία που περνάνε οι κάτοικοι στην περιοχή του Παλαμά μετά τις περσινές πλημμύρες αναφέρθηκε εκτενώς ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Παλαμά, κ. Κωνσταντίνος Παπαντίνας, ο οποίος ευχαρίστησε τους μηχανικούς για τη δωρεά τους. Όπως εξήγησε, οι παιδικοί σταθμοί του Παλαμά είχαν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές και έμειναν κλειστοί για περίπου τέσσερις μήνες, αλλά πλέον λειτουργούν κανονικά και με την εγκατάσταση του εξοπλισμού της δωρεάς θα βελτιωθούν περαιτέρω οι συνθήκες φιλοξενίας για τους μικρούς μαθητές.
Πέραν της προέδρου της ΠΟΜΗΤΕΔΥ, στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος, κ. Στ. Ζαχαρίου, ο γραμματέας, κ. Θ. Τσίπας, ο Ταμίας, κ. Οδ. Παυλόπουλος και η οργανωτική γραμματέας κ. Ε. Παπαλεξίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass