Καθάρισε παράνομες χωματερές

* Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ * ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2024 13:00

Ο Δήμος Ελασσόνας καθάρισε δύο παράνομες χωματερές, όπου άγνωστοι είχαν εναποθέσει ογκώδη αντικείμενα και επειδή το φαινόμενο εμφανίζεται να επαναλαμβάνεται σε διάφορα σημεία του δήμου, ζήτησε τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας με περιπολίες για τον εντοπισμό των παραβατών.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ελασσόνας, ενημερώνει ότι μετά από καταγγελία για ανεξέλεγκτη εναπόθεση αποβλήτων στην Ελασσόνα και στο Λιβάδι, προχώρησε σε ελέγχους, αποκατάσταση και απορρύπανση των χώρων.
Οι παραβάτες δεν εντοπίστηκαν. Ωστόσο, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και όσοι εντοπιστούν να εναποθέτουν αυθαιρέτως ογκώδη, απόβλητα κατασκευών, πλαστικά, ελαστικά, κλαδιά κ.λπ. σε χώρους που δεν είναι αδειοδοτημένοι, θα τους επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις. Ήδη έχει ζητηθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας να συνδράμει με περιπολίες στον εντοπισμό των παραβατών.
Επισημαίνει για ακόμη μια φορά ότι «η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με τη συνεχή συνεργασία πολιτών-κατοίκων και του δήμου.
Διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι πολλοί συμπολίτες μας στερούνται οικολογικής ευαισθησίας και αγωγής. Για τον λόγο αυτόν ενημερώνουμε και απευθύνουμε προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση για την τήρηση των παρακάτω: Απαγορεύεται η ρίψη μπαζών (τούβλα, κεραμίδια, μονωτικά υλικά κ.λπ.) στους κάδους απορριμμάτων και σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς ο δήμος δεν είναι υπεύθυνος για την αποκομιδή τους. Ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος να μεταφέρει τα μπάζα που προέρχονται από οικοδομικές εργασίες στους ειδικούς, εγκεκριμένους και αδειοδοτημένους χώρους.
Απαγορεύεται η εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών, στα πεζοδρόμια, τους δρόμους και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους χωρίς συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. Ειδικότερα για τα κλαδιά και τα φύλλα, σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας, ο Δήμος δεν είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή τους, όταν ο όγκος τους καταλαμβάνει χώρο μεγαλύτερο του μισού της χωρητικότητας της καρότσας ανοιχτού ημιφορτηγού (3-4 κυβικά μέτρα). Επιπλέον, απαιτείται για την εύκολη φόρτωσή τους τα φύλλα, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κ.λπ. να συσκευάζονται σε ανθεκτικούς ειδικούς βιοδιασπώμενους σάκους και τα υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαδιά κ.λπ. να συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα. Τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν συλλέγονται προϊόντα αποκλάδωσης δενδροπερίβολων, κτημάτων και γενικότερα αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Για την απόρριψη υπερβολικά μεγάλης ποσότητας ογκωδών απορριμμάτων (μεγαλύτερες των ανωτέρω ορίων) οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα μεταφέρουν με ίδια μέσα και έξοδα, στους αδειοδοτημένους χώρους.
Εφιστούμε την προσοχή σε όλους για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των αποβλήτων, σύμφωνα με τη νομοθεσία, τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου και τις οδηγίες της υπηρεσίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ελασσόνας στα τηλέφωνα: 24930-24.900 & 24930-24.970».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass