Οδός Αλεξάνδρας Λάτα...

* ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ * ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ * ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ * «ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ» ΤΟΝΙΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2024 13:35

Μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα η τελετή ονοματοδοσίας οδού στη μνήμη της Αλεξάνδρας – Κλαούντια Λάτα, που σκοτώθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Η τελετή που έγινε στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Σόλωνος (δρόμος που μετονομάστηκε σε Αλεξάνδρας Λάτα), περιελάμβανε τοποθετήσεις της μητέρας της Κλαούντια, Άλμα, του δημάρχου Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκου, και του πρώην προέδρου της 3ης Κοινότητας, κ. Κώστα Ζέβλα. Το «παρών» έδωσαν φίλοι και συγγενείς της αδικοχαμένης κοπέλας, στέλνοντας μήνυμα αγάπης προς την οικογένεια, αλλά και προς όλη την κοινωνία, ότι δε θα ξεχάσουν.
«Ευχαριστώ όλους τους Λαρισαίους για την αγάπη και τη δύναμη που μου δίνετε κάθε μέρα, την αγκαλιά σας. Όπου σας βρίσκω, κλαίτε μαζί μου, με κάνετε πιο δυνατή από ποτέ» είπε η Άλμα Λάτα και συνέχισε τονίζοντας ότι «ο πόνος της ψυχής είναι τόσο μεγάλος και αβάσταχτος. Σήμερα, όμως, είναι τιμή μας αυτό που έκανε ο Δήμος, που έκανε δεκτό το αίτημά μου, είναι τιμή για την κόρη μου. Έστω και αυτό το λίγο, θα το θυμόμαστε για πάντα. Αυτός ο δρόμος θα είναι σαν σημείο συνάντησης με την κόρη μου. Θα φέρω όλους τους μαθητές του 11ου Σχολείου και τους φίλους της, να τους μιλάω για το ποιο ήταν αυτό το κορίτσι, που με πείσμα και επιμονή ήθελε να φτάσει πολύ ψηλά. Να πιάσει το όνειρό της. Με πείσμα και υπομονή κατάφερε να κατακτά τα πάντα στη ζωή. Όμως δεν πρόλαβε..., αφού σε πολύ μικρή ηλικία, στα 20 της, της έκοψαν το όνειρό της.
Σήμερα, πιστέψτε με, είμαι ευτυχισμένη, πιστεύω ότι η κόρη μου σήμερα από ψηλά θα χαμογελά για το ότι όλοι την τιμάνε σήμερα. Είμαστε εδώ γι’ αυτό το κορίτσι μας. Ευχαριστώ όλους και πάντα θα είμαστε πιο δυνατοί για να γίνουμε καλύτεροι σε αυτήν τη ζωή απέναντι σε όλους. Να πάνε οι νέοι πιο κοντά στον Θεό και την εκκλησία, για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Πιστεύω πως ο Θεός την έχει δίπλα της και την αγκαλιάζει, και μακάρι να την προσέχει, όπως την πρόσεχα εγώ. Μακάρι να συναντηθούμε εκεί και να λέμε τα μυστικά μας, όπως πάντα. Αγάπη μου, σε αγαπώ, θα μας λείπεις πάντα. Σήμερα, όμως, είμαι ευτυχισμένη γι’ αυτό που έκαναν όλοι οι Λαρισαίοι, πιστέψτε με», είπε η μητέρα της Κλαούντια.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος είπε πως: «Βρισκόμαστε εδώ για να τηρήσουμε την υπόσχεση της πόλης ότι δεν ξεχνάμε. Υλοποιούμε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για τη μετονομασία του δρόμου σε οδό Κλαούντια Αλεξάνδρας Λάτα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη της Κλαούντια και όλων των παιδιών που έχασαν άδικα τη ζωή τους σ’ αυτό το τραγικό δυστύχημα. Σαν πόλη ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της 3ης Κοινότητας να γίνει αυτό πράξη.
Είναι και δική μου δέσμευση, όπως επίσης και η ανέγερση ενός μνημείου για το σύνολο των θυμάτων του δυστυχήματος. Ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες ενέργειες και διεργασίες. Εκφράζω μέσα από την καρδιά μου τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια της Κλαούντια, ταυτόχρονα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον τρόπο που αντιμετωπίζει όλο αυτό το δράμα όλο αυτό το διάστημα. Έδειξαν μεγαλείο ψυχής. Έδειξαν πως μέσα από τον πόνο τους υπάρχει η διάθεση να διορθώσουν πράγματα. Η Κλαούντια από σήμερα θα συνεχίσει να ζει στη γειτονιά της, στον τόπο που μεγάλωσε και μέσα στις καρδιές μας. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ. Είναι δέσμευσή μας να προσπαθήσουμε να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη μιας άριστης μαθήτριας, φοιτήτριας, νέας επιστήμονα, που δεν πρόλαβε να ζήσει τη ζωή της. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει αυτή η πόλη».
Ο κ. Κώστας Ζέβλας, πρώην πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, που πήρε και την πρωτοβουλία να προτείνει τη μετονομασία δρόμου της Νέας Σμύρνης στη μνήμη της Κλαούντια, επισήμανε τα εξής: «Παρά τη θλίψη, αισθανόμαστε χαρούμενοι και δικαιωμένοι, γιατί είχα πάρει μια πρωτοβουλία, να τιμήσουμε αυτό το παιδί, που έφυγε τόσο άδικα, δίνοντας το όνομά της σε έναν δρόμο της Νέας Σμύρνης. Μετά την ομόφωνη απόφαση της 3ης Δημοτικής Κοινότητας και του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνουμε το όνομα της Κλαούντια σε αυτόν τον δρόμο της συνοικίας, γιατί η Κλαούντια για όλη τη συνοικία ήταν ένα εξέχον πρόσωπο, που ανέβαινε σταδιακά πολύ ψηλά και θα το κατόρθωνε, αν δεν υπήρχε αυτό το άτυχο περιστατικό. Κλαούντια σ’ αγαπάμε και σε θυμόμαστε πάντα».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγγελία Λιακούλη, η αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Γαλλιού, ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Παππάς, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Κώστας Καλαμπαλίκης, οι αντιδήμαρχοι κ. Φώτης Τζατζάκης, Βαγγέλης Παπαλέξης, Ανδρέας Ανδριτσόπουλος, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, Κωνσταντίνος Καλόγηρος, ο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βάσω Ζιάκα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος, ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρης Βλαχάκης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κ.ά.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass