Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2024 13:20

Μέχρι τέλος Ιουλίου η δίκη για τον «Ιανό»
* ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Με καταθέσεις, μεταξύ άλλων προέδρων κοινοτήτων της Καρδίτσας, συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας η δίκη για τον «Ιανό».

Το Δικαστήριο διέκοψε για αύριο Πέμπτη οπότε έχει προγραμματιστεί να καταθέσουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, κάτοικοι χωριών και της Καρδίτσας, όπως και προϊστάμενοι υπηρεσιών.
Η δίκη θα συνεχιστεί και την Παρασκευή 12 Ιουλίου, με το Δικαστήριο να διακόπτει για να συνεδριάσει εκ νέου στις 24, 25 και 26 Ιουλίου, ενώ η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 2 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον ίδιο προγραμματισμό για τις 25 Ιουλίου κλήθηκε να καταθέσει ένας εκ των πραγματογνωμόνων, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λάμπρος Βασιλειάδης με γνωστικό αντικείμενο «Τεχνική Υδρολογία».
Υπενθυμίζεται πως από τον «Ιανό», που έπληξε τη Θεσσαλία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 έχασαν τη ζωή τους τέσσερις πολίτες, τρεις εκ των οποίων σε δήμους της Καρδίτσας, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε δίκτυα υποδομών με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη σε βάρος συνολικά 10 αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι παραπέμπονται κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα, της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

 

 

Εκλογές στο Σωματείο Τύπου και Χάρτου

Από το Σωματείο Τύπου και Χάρτου Λάρισας ανακοινώνεται πως η εφορευτική επιτροπή που εξελέγη την Πέμπτη 4 Ιουλίου στη γενική εκλογοαπολογιστικη συνέλευση του Σωματείου Τύπου και Χάρτου ν. Λάρισας όρισε ως ημερομηνία των εκλογών του σωματείου την Πέμπτη 18 Ιουλίου. Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους παρακαλούνται να προσέλθουν στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας καθημερινά 11:00 π.μ.-12:30 μ.μ., καθώς και στο τηλέφωνο: 6979-282600, έως τη Δευτέρα 15.07.2024.

 

 

Λαϊκό γλέντι στο Πύθιο

Οι κομματικές οργανώσεις Ελασσόνας του ΚΚΕ διοργανώνουν λαϊκό γλέντι στη σκιά και τη δροσιά του Ολύμπου, στο Πύθιο στον κήπο της ταβέρνας «Θρόνος». Το γλέντι θα γίνει την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 10 το βράδυ με τους Νίκο Αλεξόπουλο, Γιάννη Γκόγκο και Δέσποινα Μαύρου.

 

 

Ανακοινώθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής

* ΓΙΑ ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Παράλληλα, με την έναρξη της διαδικασίας υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ), που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού, θα είναι ορατά στους υποψηφίους μόνο τα τμήματα, στα οποία έχουν εξασφαλίσει την ΕΒΕ.
Σημειώνεται ότι κάθε πανεπιστημιακό Τμήμα θέτει ως ΕΒΕ ποσοστό Χ% του μέσου όρου (ΜΟ) των μέσων επιδόσεων (ΜΕ) όλων των υποψηφίων στο σύνολο των τεσσάρων μαθημάτων του κάθε επιστημονικού πεδίου. Το Υπουργείο είναι αυτό που καθορίζει το εύρος για το ποσοστό Χ%.
Ως ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της ΕΒΕ των σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ορίστηκαν οι τιμές 0,80 και 1,20, αντιστοίχως.
Μόλις ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων, πλέον αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής  που θα βάλουν τέλος στην αγωνία των υποψηφίων περί τα τέλη Ιουλίου, με επικρατέστερη ημερομηνία να φέρεται η Δευτέρα 29 Ιουλίου.

 

 

Αγρυπνία στη μνήμη του Οσίου Παϊσίου

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ιερά αγρυπνία στη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου θα τελεστεί αύριο το βράδυ στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Γερακαρίου Αγιάς (21:00-00:30).

 

 

«Ενας πολίτης ζητάει απαντήσεις...»

* H «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Με αφορμή την επιλογή παιδαγωγών στην «Κατασκήνωση στην Πόλη» η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» σε ανακοίνωσή της σημειώνει «τις προηγούμενες ημέρες η Συμπαράταξη Λαρισαίων αναφέρθηκε επανειλημμένα στη διαδικασία πρόσληψης παιδαγωγών για την Κατασκήνωση στην Πόλη που για πρώτη φορά έγινε χωρίς το κριτήριο της εμπειρίας. Ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τις διαδικασίες πρόσληψης παιδαγωγών στην Κατασκήνωση στην Πόλη. Οι διαβεβαιώσεις του Δημάρχου για τη μη εμπλοκή πολιτικών προσώπων διαψεύστηκαν από την ενημέρωση του ίδιου του αρμόδιου Αντιδημάρχου. Όπως αντίστοιχα έρχεται να διαψεύσει τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου για την τήρηση αντικειμενικών κριτηρίων στη διαδικασία πρόσληψης η επιστολή μιας συμπολίτισσας, που κατατέθηκε στις 3/7 στο αρμόδιο Τμήμα του Δήμου με αριθ. πρωτ. 36189 και αποδέκτες όλους τους αρμόδιους παράγοντες του Δήμου.
Η επιστολή (ζητήσαμε την άδεια για τη δημοσιοποίησή της) θέτει σειρά ερωτημάτων για τη διαδικασία πρόσληψης παιδαγωγών για την Κατασκήνωση στην Πόλη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συντάκτρια της επιστολής, αυτή και ο γιος της -με αυξημένα προσόντα και οι δυο- ήταν υποψήφιοι στην κατηγορία των φιλολόγων. Ανάμεσα στα άλλα περιγράφει ότι ενώ περίμενε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, διαπίστωσε πως δεν υπήρξε ουδεμία αναφορά στη σελίδα του Δήμου Λαρισαίων, ενώ ταυτόχρονα διάβασε πως έγινε ήδη η πρόσληψη των παιδαγωγών και έγινε η ενημέρωσή τους από τον Δήμαρχο Αθ. Μαμάκο. Πουθενά καμία ανακοίνωση για τους προσληφθέντες και καμία ειδοποίηση, για τον λόγο απόρριψής τους.
Τα ερωτήματα, που θέτει η συμπολίτισσα, είναι συγκεκριμένα:
Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων παιδαγωγών και με ποια κριτήρια απορρίφθηκε η δική της η αίτηση ή η αίτηση του γιου της;
Με ποια κριτήρια δεν επιλέχθηκε η ίδια, έχοντας εμπειρία στο εν λόγω πρόγραμμα, εμπειρία πολυετή στην Εκπαίδευση και δύο πτυχία, Ελληνικής Φιλολογίας και Ειδικής Αγωγής; Από την άλλη, γιατί δεν επιλέχθηκε ο γιος της με πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας, μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής και μακροχρόνια ανεργία; Ένας πολίτης ρωτάει. Η αντιπολίτευση ρωτάει. Ο Δήμαρχος θα απαντήσει; Θα αναλάβει την ευθύνη;».

 

Συγκέντρωση του ΕΚΛ για 6ήμερη εργασία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος διοργανώνει σήμερα το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αντιδρώντας στην 6ήμερη εργασία.
Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 7. 30 μ.μ. σήμερα το απόγευμα (δίπλα από το καφέ Boοkali στη Ν. Σμύρνη).


Εκδηλώσεις για την Αγ. Μαρίνα στο Κιλελέρ

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλελέρ «Αγία Μαρίνα» διοργανώνει θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Μαρίνας στο ομώνυμο ξωκλήσι του Κιλελέρ την Τρίτη 16 Ιουλίου.
Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Στις 7.30 το απόγευμα εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, στις 9 μ.μ. διανομή παραδοσιακού φαγητού στο δημαρχείο Κιλελέρ, στις 9.30 εμφάνιση παραδοσιακών χορών και στις 10.30 μ.μ. γλέντι με λαϊκοδημοτική ορχήστρα.
Την Τετάρτη 17 Ιουλίου ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί θα τελεστεί η θεία λειτουργία.
Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ, τοπικοί φορείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο.


Συλλήψεις 11 αλλοδαπών στην πλατεία ΟΣΕ

Στη σύλληψη 11 υπηκόων Μπαγκλαντές προχώρησαν χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Χθες το πρωί - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - έπειτα από αναφορά κατοίκων της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού, αστυνομικοί συνέλαβαν τους 11 αλλοδαπούς στην πλατεία του ΟΣΕ όπου εκτιμάται ότι μεταφέρθηκαν οδικώς από άλλη περιοχή της χώρας.
Για τους 11 συλληφθέντες θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνται νομίμων εγγράφων παραμονής στην Ελλάδα, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ερευνώνται οι λόγοι που βρέθηκαν στη Λάρισα.

 

Αγρυπνία στον ι.ν. της του Θεού Σοφίας

Κατανυκτική ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας Λάρισας, επί τη εορτή του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου προς Παρασκευή 12 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ έως 00:30 μεσάνυχτα.

Θα τελεστεί ο Εσπερινός μεθ΄ αρτοκλασίας, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

 

 

Λειτουργούν τα ΚΕΠ Αγιάς

* ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Σε νέους ανακαινισμένους χώρους λειτουργούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Αγιάς. Από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου μεταφέρθηκαν στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις τόσο το ΚΕΠ Αγιάς, όσο και το ΚΕΠ της Βελίκας (στη θέση «Πλατανιά»). Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να μεταφερθούν στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠ Δημοτικής Ενότητας Λακέρειας, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει και το νέο ανακαινισμένο ΚΕΠ του Ομολίου.
Οι πολίτες εξυπηρετούνταν κανονικά σ’ όλη τη διάρκεια της ανακαίνισης των Κέντρων, ωστόσο πλέον οι εξυπηρετούμενοι θα βιώνουν τις νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών σε νέο περιβάλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass