«Εκδιώκονται μαθητές Ρομά»

* ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2024 14:20

«Πριν μερικές μέρες δεχτήκαμε καταγγελία από γονείς που ζουν στη Νέα Σμύρνη και είναι Ρομά, ότι θα μετακινηθούν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία χωρίς τη συναίνεσή τους.

Το γεγονός αυτό είχε ξαναεπαναληφθεί πριν δύο χρόνια με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας.
Μεταξύ άλλων καταγγέλλει τα εξής «Οι γονείς είναι αγανακτισμένοι για το γεγονός ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια απόφαση που πάρθηκε δίχως τη συγκατάθεσή τους, αφού σε άλλο σχολείο τα έγραψαν και σε άλλο σχολείο θα πάνε, μάλιστα απευθύνθηκαν και στην «Ε» που δημοσίευσε την καταγγελία.
Στις καταγγελίες αυτές δεν δόθηκαν ακόμη απαντήσεις από τη Διεύθυνση Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης.
Εφόσον δεν δόθηκαν απαντήσεις εύλογα θεωρούμε ότι η παράνομη ενέργεια αποτελεί πάλι πρωτοβουλία της κας Καραγιώργου. Εύλογα επίσης υποθέτουμε πως η κα Καραγιώργου στοχοποιεί σε κάθε ευκαιρία τους μαθητές με καταγωγή Ρομ. Γιατί τα σχολεία από τα οποία επιλέχθηκαν οι μαθητές είναι το 33ο και το 11ο Δημοτικά Σχολεία της Νέας Σμύρνης και το 3ο Δημοτικό Σχολείου Τυρνάβου, όπου μάλιστα και σε αυτή την περίπτωση αντέδρασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, έχοντας τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής.
Είναι πασιφανές ότι ένα τέτοιο μέτρο όταν εφαρμόζεται σε παιδιά Δημοτικού, θα εντείνει το πρόβλημα της σχολικής διαρροής που μεγεθύνθηκε με την πανδημία. Τα παιδιά μπορεί να μετακινούνται με λεωφορείο, αλλά επειδή είναι πολύ μικρά πολύ συχνά θα καλούνται οι γονείς να τα πάρουν από το σχολείο για διάφορα συμβάντα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οι δάσκαλοι (πυρετός, αδιαθεσίες κλπ). Πώς θα πηγαίνουν οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους όταν βρίσκονται τις περισσότερες περιπτώσεις μακριά από την πόλη για τη δουλειά τους ή οι γιαγιάδες και παππούδες τους όταν το σχολείο των παιδιών είναι τόσο μακριά;
Θεωρούμε σε κάθε περίπτωση πως η ενέργεια αυτή είναι ρατσιστική και εντείνει το πρόβλημα του κοινωνικού αποκλεισμού.
Θα σταθούμε στο πλευρό των Ρομά στον αγώνα τους για να μην εκδιωχθεί παράνομα ούτε μία μαθήτρια/της από το σχολείο της γειτονιάς.
Καλούμε την κοινωνία της πόλης να σταθεί στο πλευρό τους γιατί επιτέλους πρέπει να σπάσουμε τις κοινωνικές αναπαραστάσεις για τους Ρομά και τις προκαταλήψεις που κανονικοποιούν τον κοινωνικό ρατσισμό και τις πρακτικές κρατικής βίας και ελέγχου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass