Φθινόπωρο για μία μέρα

* ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ * ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ «ΤΡΑΒΑ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ»

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2024 7:05

Μπόρες και καταιγίδες έρχονται να «σπάσουν» το «σερί» των υψηλών θερμοκρασιών.

Ήδη από την αρχή της εβδομάδας οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει επιδείνωση του καιρού με ισχυρά φαινόμενα βροχόπτωσης και πτώσης της θερμοκρασίας, γεγονός που οδήγησε και στη ματαίωση προγραμματισμένων εκδηλώσεων για σήμερα στη Λάρισα. Πάντως όπως εξηγεί στην «Ε» ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ κ. Παναγιώτης Σκριμιζέας, τα φαινόμενα θα είναι έντονα, άλλα η διάρκειά τους δεν θα ξεπεράσει το 24ωρο. Μπόρες και καταιγίδες από σήμερα τα ξημερώματα θα πλήξουν την ανατολική Θεσσαλία, τα παράλια και τις Σποράδες και πριν το μεσημέρι θα σημειώσουν ύφεση. Μεγάλης έντασης όμως φαινόμενα μπόρες, καταιγίδες και χαλάζι στα ορεινά θα σημειωθούν από το μεσημέρι έως και το απόγευμα θα επεκταθούν σε όλη τη νότια και δυτική Θεσσαλία, χωρίς να αφήσουν εκτός τη Λάρισα. Σημαντική θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, αφού όπως λέει ο κ. Σκριμιζέας, δεν πρόκειται η μέγιστη να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Από αύριο Παρασκευή το σκηνικό του καιρού αλλάζει, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι, και το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψει στις υψηλές θερμοκρασίες όλου του προηγούμενου διαστήματος και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έτσι θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass