Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στη Λάρισα

* ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΩΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ *«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΡΖΟΥΔΗΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2024 17:10

Του Κώστα Γκιάστα

Σ’ ένα πραγματικό εργοτάξιο έχει μετατραπεί το κέντρο της Λάρισας, καθώς σε πολλά σημεία της πόλης αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται δημοτικά έργα σε δρόμους και πεζοδρόμια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ειδικά τις ώρες αιχμής. Δηλαδή νωρίς το πρωί, όταν ο κόσμος πηγαίνει στις δουλειές του και αργά το μεσημέρι όταν επιστρέφει από αυτές. Αν στα παραπάνω μάλιστα προστεθεί και η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με τη διαρκή υγρασία, τότε η ατμόσφαιρα στην καρδιά της Λάρισας είναι αποτρεπτική αυτό το διάστημα τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς, η υπομονή των οποίων δοκιμάζεται.

«Αυτά τα έργα είναι έργα που πρέπει να γίνουν και θα διαρκέσουν για πολύ καιρό» διευκρινίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου κ. Χρήστος Τερζούδης, ωστόσο επισημαίνει πως «επιλέξαμε να ξεκινήσουν από συγκεκριμένα σημεία και όχι τυχαία. Οι υπηρεσίες σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό είναι πολύ προσεκτικές. Το δεύτερο και σημαντικό είναι ότι επιλέξαμε να ξεκινήσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πάλι για συγκεκριμένους λόγους. Στόχος μας είναι να ενοχλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο τον κόσμο. Πόσο μάλιστα σε περιοχές όπως είναι η Ανθίμου Γαζή μπροστά από τα σχολεία» λέει συγκεκριμένα και σημειώνει πως «εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους προσεκτικά για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση».
Ο ίδιος εξήγησε πως κατανοεί όλους τους πολίτες που μπορεί να δυσκολεύονται ιδίως τις ώρες αιχμής, όμως εξήγησε πως όλα γίνονται για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Τόνισε πως οι καλοκαιρινοί μήνες είναι αυτοί που προτιμώνται περισσότερο για τέτοιους είδους ενέργειες, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει και οι καλοκαιρινές άδειες και αρκετοί φεύγουν από την πόλη.
Ένα ακόμα σημείο που στάθηκε ιδιαίτερα ο κ. Τερζούδης είναι το θέμα της διαχείρισης του πρασίνου. Τα δέντρα που υπάρχουν στην πόλη δηλαδή. «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν το πράσινο στους δρόμους. Υπήρχαν κάποιες μελέτες που αν υλοποιούνταν όπως ήταν θα έπρεπε να κοπούν δέντρα. Μειωνόταν το πράσινο δηλαδή. Εμείς δεν διστάζουμε να τις αλλάξουμε, παρά τη φασαρία που προκαλείται, την ενδεχόμενη καθυστέρηση και την αναστάτωση στις υπηρεσίες, όμως στόχος μας είναι να σωθεί πράσινο. Όπου βρίσκουμε τέτοιες περιπτώσεις θα ενεργούμε μ’ αυτόν τον τρόπο» κατέληξε.
ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Αυτή τη στιγμή οι εργασίες που γίνονται σε πολλά σημεία της Λάρισας σχετίζονται με τέσσερις κατηγορίες. Η μία κατηγορία (αυτήν την περίοδο γύρω από τη Μανωλάκη) αφορά στο έργο «Διασύνδεση αρχαιολογικών-πολιτιστικών σημείων στην πόλη της Λάρισας», συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 3,75 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αφορά στη διασύνδεση 16 μνημείων και πολιτιστικών σημείων της Λάρισας, με την ανακατασκευή διαφόρων οδών στο κέντρο της πόλης. Στόχος είναι η δημιουργία μιας ενιαίας και συγκεκριμένης διαδρομής, με οδούς «φιλικές» προς τους χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να περιηγούνται με ασφάλεια και άμεση πληροφόρηση για τα σημεία ενδιαφέροντος.
Το έργο έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» και στο έργο «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου».
Η άλλη κατηγορία είναι το έργο «Δημιουργία Εκτεταμένου Δικτύου Πεζοδρόμων και Ποδηλατικών Διαδρομών (Αιόλου-Βυζαντίου - Ηρ. Πολυτεχνείου) με συνολικό προϋπολογισμό 3,08 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η τρίτη κατηγορία είναι «Ολοκλήρωση Εσωτερικού Δακτυλίου Λάρισας», (στην Ηρώων Πολυτεχνείου και στο μέλλον θα γίνουν δύο κυκλικοί κόμβοι) με συνολικό προϋπολογισμό 11,7 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ και τον Δήμο Λαρισαίων. Έργο που περιλαμβάνει τον κυκλικό κόμβο στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Φαρσάλων και τη διάνοιξη της οδού Τσιόγκα.
Η τέταρτη κατηγορία είναι το έργο «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας, γύρω από σχολικά συγκροτήματα στην πόλη της Λάρισας» έργο το οποίο εντάσσεται στη Δράση «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 2,24 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Πρόκειται για τα έργα που ξεκίνησαν επί της Ανθ. Γαζή.
Βέβαια αξίζει να σημειώσουμε πως δεν είναι μόνο το κέντρο της Λάρισας όπου γίνονται εργασίες, αλλά κι άλλα σημεία.
Όπως για παράδειγμα το Αλκαζάρ, το Αισθητικό Άλσος, το πρώην Ορφανοτροφείο κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass