ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Γιορτάστηκε η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Δημοσίευση: 22 Νοε 2014 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:28

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Με επισημότητα γιορτάστηκε στα Φάρσαλα η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στις 10.15 π.μ. στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε δοξολογία παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία της 15ης Αυγούστου και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Την 21η Νοεμβρίου γιορτάζουμε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας έχουν ως σκοπό την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και είναι πάντα έτοιμες να δείξουν αυτοθυσία, όπως έπραξαν και στο παρελθόν. Επαγρυπνούν διαρκώς, σε γη, αέρα και θάλασσα, ώστε να αποκρούσουν κάθε εχθρική επιβολή που στρέφεται κατά της Εθνικής Ανεξαρτησίας, ενώ μεγάλο είναι και το κοινωνικό τους έργο εν καιρώ ειρήνης.

Ακόμη, την 21η Νοεμβρίου γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της ζωής της Θεοτόκου είναι η είσοδός της στο ναό, η προετοιμασία της για να γίνει "η μόνη άμωμος εν γυναιξί και καλή" ώστε να δεχθεί και να κυοφορήσει μέσα της τον θείον λόγον. Η Θεοτόκος είναι ο έμψυχος ναός και το δοχείον της χάριτος, που δάνεισε την σάρκαν της για την ενανθρώπιση του Χριστού. Η Θεοτόκος, ως μητέρα του Θεού, έχει παρρησίαν προς τον υιόν της και Θεό μας, για τον λόγο αυτό την παρακαλούμε να πρεσβεύσει υπέρ ημών.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Μπαμπανίκας, ο διοικητής της 61 Μ.Ε. κ. Χρήστος Ράμμος, ο εκπρόσωπος της 361 ΠΑΠ/ 4ος Λ.Π., ο υποδιοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Δημ. Σακκάς, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, αξιωματικοί, οπλίτες και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass