ΑΡΧΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Οι περιουσιακές σχέσεις μετά το διαζύγιο

Δημοσίευση: 22 Νοε 2014 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:28

 

Με μεγάλη συμμετοχή δικηγόρων και δικαστικών λειτουργών και με φόντο, τις εξελίξεις για τις νέες κινητοποιήσεις των δικηγόρων, που συνεχίζονται από Δευτέρα, άρχισε χθες το απόγευμα στη Λάρισα, το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου, με θέμα τα: «Ζητήματα περιουσιακών σχέσεων των συζύγων μετά το διαζύγιο».

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου κ. Στέφανος Γαβράς, καλωσόρισε τους συνέδρους και αναφέρθηκε, επιγραμματικά στη θεματολογία του συνέδριου. Εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος κ. Τρύφων Τσάτσαρος, αντί του προέδρου κ. Δημ. Κατσαρού που ήταν καθ΄ οδό από την Αθήνα. Επίσης, δεν παρέστη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασίλειος Αλεξανδρής, λόγω των εξελίξεων με τις κινητοποιήσεις των δικηγόρων και εκπροσωπήθηκε από τη γραμματέα του ΔΣ κ. Χριστίνα Κουντούρη.

Οι εισηγήσεις ξεκίνησαν με τα θέματα: Ζητήματα από τον υπολογισμό της αύξησης της περιουσίας κατά το άρθρο 1400 ΑΚ, από τον κ. Γεώργιος Λέκκα, επίκουρο καθηγητή Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ. Η παροχή πληροφοριών για τα αποκτήματα των συζύγων με την κ. Ελένη Ζερβογιάννη, λέκτορα Νομικής Σχολής ΑΠΘ. Το πρόγραμμα του συενδρίου συνεχίζεται. Ως ακολούθως: Σήμερα Σάββατο το πρωί στις 09.30: Πρόεδρος: Δήμητρα Παπαδοπούλου-Κλαμαρή, καθηγήτρια Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ. Η εξασφάλιση της αξίωσης συμμετοχής στα αποκτήματα Φούλη Ευαγγελίδου-Τσικρικά, ΔΝ, δικηγόρος Αθηνών. Η αοριστία στην αγωγή αποκτημάτων των συζύγων Σπυρίδων Τσαντίνης, επίκουρος καθηγητής ΔΠΘ. Συζήτηση. Διάλειμμα καφέ. Σάββατο 18.00: Πρόεδρος: Αθηνά Κοτζάμπαση, καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ. Η ρύθμιση της οικογενειακής στέγης μετά το διαζύγιο Καλλιόπη Χριστακάκου-Φωτιάδη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ. Οι δωρεές μεταξύ συζύγων και μεταξύ συμβίων μετά το διαζύγιο ή τη λύση του συμφώνου συμβίωσης, Γεώργιος Γεωργιάδης, επίκουρος καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ. Συζήτηση. Διάλειμμα καφέ.

Αύριο Κυριακή, 09.30 π. μ. : Πρόεδρος: Στέφανος Γαβράς, Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ. Αναλογική εφαρμογή του άρθρου 1400 ΑΚ στην ελεύθερη ένωση και εφαρμογή των διατάξεων για τον αδικαιολόγητο πλουτισμό Ζαφείριος Τσολακίδης, επίκουρος καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ. Περιουσιακές συνέπειες από τη λύση του συμφώνου συμβίωσης Βιργινία Περάκη, λέκτορας υπό ένταξη στο ΔΠΘ. Συζήτηση. Διάλειμμα καφέ

12.30 Σύνοψη εργασιών συνεδρίου- συμπεράσματα. Μιχαήλ Σταθόπουλος, ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ. Το συνέδριο διεξάγεται στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial.» και συνδιοργανωτές είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και η Εταιρία Οικογενειακού Δικαίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass