Εξηγήσεις για έλλειψη ογκολογικού φαρμάκου

* ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΚΕ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2024 13:30

Να λυθεί εδώ και τώρα το πρόβλημα της έλλειψης του ογκολογικού φαρμάκου, με δραστική ουσία την τεμοζολομίδη (temozolomide) ζητά ομάδα βουλευτών ΚΚΕ μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος Γιώργος Λαμπρούλης.

Όπως επισημαίνουν με ερώτησή τους στον υπουργό Υγείας «Στην τεράστια ταλαιπωρία που υφίσταται η ευαίσθητη ομάδα των ογκολογικών ασθενών προσθέτει κι άλλα προβλήματα η έλλειψη των απαραίτητων για τη θεραπεία τους φαρμάκων, σε βάρος της υγείας των ασθενών που το χρειάζονται. Συγκεκριμένα, σε έλλειψη είναι το φάρμακο με δραστική ουσία την τεμοζολομίδη (temozolomide), απαραίτητη στη θεραπεία όγκων του εγκεφάλου, όπου η μη έγκαιρη αντιμετώπιση επιβαρύνει την πορεία της υγείας των ασθενών αυτών. Είναι απαράδεκτο στον 21ο αιώνα να υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων, οι οποίες διαμορφώνονται από το γεγονός ότι αποτελούν χρυσοπληρωμένα εμπορεύματα σε βάρος των αναγκών των ασθενών. Είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την επάρκεια των φαρμάκων αυτών και την απρόσκοπτη διάθεσή τους στους ασθενείς» καταλήγουν οι βουλευτές ΚΚΕ, για να ρωτήσουν τον υπουργό Υγείας ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να λυθεί εδώ και τώρα το πρόβλημα της έλλειψης ογκολογικού φαρμάκου, με δραστική ουσία την τεμοζολομίδη (temozolomide) και να διασφαλιστεί η επάρκεια στη διάθεσή του για όλους τους ασθενείς που το χρειάζονται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass