Απαγορευτική η αναπροσαγμογή οδοιπορικών στους νεφροπαθείς

* ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ * ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΚΥΝΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2024 13:50

Απαντήθηκε από το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης η ερώτηση της γραμματέως της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή, Ευαγγελίας Λιακούλη, για την ανάγκη αύξησης των οδοιπορικών των νεφροπαθών, εξαιτίας των αυξήσεων των κομίστρων των ταξί κατά 30%, με τον αρμόδιο υπουργό ουσιαστικά να επικαλείται… το δημοσιονομικό κόστος για τη συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών…

Υπενθυμίζεται πως η ερώτηση της βουλευτή Λάρισας είχε κατατεθεί αμέσως μόλις έλαβε σχετική επιστολή από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Λάρισας «Ο Άγιος Αχίλλειος», στην οποία τονίζονταν αφενός πως «τον Ιούνιο του 2022 αναπροσαρμόστηκαν τα κόμιστρα των ταξί κατά 30%, χωρίς να υπάρξει και αντίστοιχη εναρμόνιση στα οδοιπορικά των αιμοκαθαιρομένων και θαλασσαιμικών που παραμένουν καθηλωμένα στις τιμές των κομίστρων ΤΑΧΙ του 2013» και αφετέρου ότι «οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου (υπό αιμοκάθαρση) έχουν να αντιμετωπίσουν, παράλληλα με τη μακροχρόνια οικονομική κρίση, το κύμα ακρίβειας στα προϊόντα, την ενέργεια, τα καύσιμα κ.ά., που καθιστούν αδύνατη ακόμη και την κάλυψη των βασικών καθημερινών τους αναγκών».
Η απάντηση, ωστόσο, του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών είναι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, αφού καταληκτικά υπογραμμίζει πως: «Η πρόταση που έχει υποβληθεί αφορά σε αύξηση του ετήσιου δημοσιονομικού κόστους σε 50 εκατ. ευρώ για τους ασθενείς σε αιμοκάθαρση και σε 1,7 εκατ. ευρώ για τους ασθενείς με θαλασσαιμία. Αυτό οδηγεί σε ετήσια επιβάρυνση του εν λόγω κόστους κατά περίπου 32%, το οποίο θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ με τις ανάλογες δημοσιονομικές επιπτώσεις»... Σε αυτό το πλαίσιο η Ευαγγελία Λιακούλη τονίζει τα εξής: «Η κυβέρνηση της «Ελλάδας 2.0», της Ελλάδας που δήθεν αναπτύσσεται με «ιλιγγιώδεις» ρυθμούς, της Ελλάδας της οποίας ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δήθεν δίνουν καθημερινή «μάχη» με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, ξεμπροστιάστηκε από μια αυτονόητη επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας. Η ακρίβεια σαρώνει όλα τα εισοδήματα ανεξαιρέτως, αλλά κυρίως των ανθρώπων που δεν μπορούν να εργαστούν επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. Η ακρίβεια, ωστόσο, δεν περικόπτει μόνο την ποιότητα ζωής, όπως κάνει με τους έχοντες την υγεία τους Έλληνες και Ελληνίδες, αλλά δύναται να περικόψει την ίδια τη ζωή συνανθρώπων μας, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα υγείας, όπως οι νεφροπαθείς. Το ότι προηγούμενοι υπουργοί Υγείας, όπως οι κ. Πλεύρης και Χρυσοχοΐδης, υποσχέθηκαν ότι θα μεριμνούσαν για την αναπροσαρμογή των οδοιπορικών των Νεφροπαθών της Λάρισας, ανάλογα με τα ποσά που δίνονται σε αντίστοιχου μεγέθους πόλεις, όπως η Πάτρα και το Ηράκλειο, δεν έχει καμία αξία. Γιατί η νεότερη απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στην ερώτησή μου είναι ενδεικτική: Τόσο οι υγιείς όσο και οι έχοντες προβλήματα υγείας συμπολίτες μας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από το βαλκανικό κακέκτυπο χώρας που έχει καταντήσει η Ελλάδα επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη. Ο νεοφιλελευθερισμός στα χειρότερά του…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass