«Ιδιωτικοποίηση δημόσιων τομέων δράσης»

*ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΛΑ.ΣΥ. *ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2024 15:10

«Ως ένα ακόμα βήμα ιδιωτικοποίησης τομέων δράσης και εξυπηρέτησης επιχειρηματικών σχεδιασμών» χαρακτήρισε τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Περιφέρειας Θεσσαλίας η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει τα εξής: «Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας δε στοχεύει γενικά, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Κουρέτας, να κάνει περισσότερα, πιο αποτελεσματικά και με λιγότερα χρήματα για τον λαό, ούτε να λύσει τα προβλήματα της αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας του λαού της Θεσσαλίας, αλλά αξιοποιώντας και τη διαχρονική πολιτική υποστελέχωσης Περιφερειών και Δήμων, να προωθήσει παραπέρα ιδιωτικοποίηση τομέων δραστηριότητας της Περιφέρειας, στηρίζοντας επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα κέρδη τους, που θα εξακολουθούν να τα πληρώνουν πανάκριβα οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες.
Αυτό έγινε και προηγούμενα μέσα από τις διάφορες αναπτυξιακές εταιρείες που είχαν προωθήσει οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη όλων των άλλων κομμάτων, πλην ΚΚΕ, σε Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες.
Αυτός ήταν και ένα βασικός στόχος των αλλεπάλληλων μεταρρυθμίσεων που προώθησαν στην τοπική διοίκηση όλες οι αστικές κυβερνήσεις, κόμματα και τα εκλεγμένα στελέχη τους σε Περιφέρειες και Δήμους, μέσω Καποδίστρια, Καλλικράτη, Κλεισθένη και τόσους άλλους νόμους και τώρα με τους νόμους της ΝΔ γίνεται ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα με τους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς».
…Με τη λειτουργία των νέων Αναπτυξιακών Οργανισμών, ως ΝΠΙΔ ειδικού σκοπού, η σοσιαλδημοκρατική Περιφερειακή Αρχή Κουρέτα συμπλέει πλήρως με την κυβέρνηση της ΝΔ στην κατεύθυνση της ακόμα μεγαλύτερης αντικατάστασης των αντίστοιχων δημόσιων υπηρεσιών και του μόνιμου προσωπικού στην Περιφέρεια και γενικότερα σε Περιφέρειες και Δήμους, αφού θα αναλαμβάνουν την εκτέλεση δράσεων κρατικών ενισχύσεων, θα αξιοποιούν χρηματοδοτικά εργαλεία, θα διαχειρίζονται αναπτυξιακά, επενδυτικά και ειδικά προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από εθνικούς ή ευρωενωσιακούς πόρους, συμπράττοντας με τους ΟΤΑ, μέσω προγραμματικών συμβάσεων αναλαμβάνοντας δράσεις και λειτουργίες τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass