Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2024 7:05

Ανοιχτή Hμέρα Γνωριμίας στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο

Ανοιχτή Ημέρα γνωριμίας με το σχολείο και τους ανθρώπους του, οργανώνει το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας για τους γονείς/κηδεμόνες και τα παιδιά τους που θα φοιτήσουν από το νέο σχολικό έτος στην α’ τάξη του σχολείου την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 9 το πρωί.


Χοροεσπερίδα από τον Αγροτικό Σύλλογο Καλαμακίου

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Αγροτικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμακίου θα πραγματοποιήσει την ετήσια χοροεσπερίδα του το Σάββατο 29 Ιουνίου, στην πλατεία του χωριού, με είσοδο ελεύθερη για όλους, με πλούσια λαχειοφόρο και ζωντανό λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με τους Χριστίνα Ιερωνυμάκη και Γιώργο Μαυρομάτη στο τραγούδι, Βασίλη Κιτσόπουλο στο κλαρίνο, Μιχάλη Χώτο στο μπουζούκι, Γιώργο Κοφίνα στα πλήκτρα, Νίκο Κοφίνα στην κιθάρα και Γιώργο Κούβελα στα ντραμς.Έναρξη χοροεσπερίδας στις 9:30 μ.μ. Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Κιλελέρ.

 

Παραδοσιακοί χοροί στην Αγιά από τον Μ.Π.Σ. «Μιλτιάδης Δάλλας»

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Με αφορμή την ολοκλήρωση των μαθημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών της περιόδου 2023-24, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» διοργανώνει, αύριο Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, εκδήλωση παρουσίασης παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά του τμήματα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το νεοσύστατο χορευτικό τμήμα Μεγαλοβρύσου.

 

Απογευματινό από τις «Φίλες της Αγάπης»

Απογευματινή εκδήλωση διοργανώνουν οι «Φίλες της Αγάπης» την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο Φρούριο. Σε ανακοίνωσή τους «καλούν τα μέλη και τις φίλες του συλλόγου να περάσουν ευχάριστες ώρες στο γνώριμο και δροσερό περιβάλλον του Φρουρίου, με καλή παρέα και ποιοτικό φαγητό, βοηθώντας με την παρουσία τους το έργο του συλλόγου. Με την εκδήλωση αυτή, που είναι η τελευταία για τη χρονιά που πέρασε, αναστέλλονται προσωρινά οι δραστηριότητες του συλλόγου, λόγω καλοκαιριού, σε καμία, όμως, περίπτωση το έργο του και είναι βέβαιο ότι τα μέλη και οι φίλες του συλλόγου θα βρούνε τρόπους και μέσα στο καλοκαίρι να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους».

 

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Πέτρου και Παύλου Λάρισας

Εορτάζει και πανηγυρίζει ο ιερός ενοριακός ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της πόλης μας το τριήμερο 28, 29 και 30 Ιουνίου Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή, το απόγευμα στις 7.30 θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και κατ’ αυτήν την ώρα θα γίνει στα προπύλαια του ιερού ναού η υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Γερασίμου εκ του Μεγάλου Χωριού της Ευρυτανίας, και το οποίον φυλάσσεται στην Ιερά Μονή της Προυσιωτίσσης και θα το προσκομίσει στην εορτάζουσα ενορία ο καθηγούμενος αυτής, π. Ιωαννίκιος.
Το Σάββατο το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία και το απόγευμα μετά τις 8 μ.μ. θα γίνει η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων και της Τιμίας Κάρας. Στο τέλος δε, θα αρχίσει Ιερά Αγρυπνία.
Την Κυριακή το πρωί εορτή των Δώδεκα Αποστόλων θα τελεσθεί η θεία λειτουργία και η ακολουθία του Υψώματος. Τη Δευτέρα το πρωί στις 5 πρωινή θα γίνει η θεία λειτουργία και ο αγιασμός της πρώτης του μηνός θα γίνει η επιστροφή της Τιμίας Κάρας στην Ιερά Μονή της Προυσιωτίσσης.

 

Ερχεται η Λευκή Νύχτα στα Φάρσαλα

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων στο πλαίσιο στήριξης και τόνωσης της τοπικής αγοράς διοργανώνει την 7η Λευκή Νύχτα, η οποία υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Λάρισας και τον Δήμο Φαρσάλων.
Πρόκειται για μια βραδιά κατά την οποία η αγορά των Φαρσάλων θα λειτουργήσει έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, με εκπτώσεις έως και 50%, λαχειοφόρο, Djπου θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, ζωντανή μουσική, ζωγραφική προσώπου, και πολλές ακόμη εκπλήξεις.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής: Στις 7:00 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου θα γίνει η δράση «KidsGarden», η οποία περιλαμβάνει: Μεγάλο 3D κάστρο, τοίχο αναρρίχησης, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, ανακύκλωσης, δημιουργίας σημαίας και ζωγραφικής λουλουδιών, facepainting και παρέλαση αγαπημένων ηρώων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Απιδανού θα υπάρχει Djπάρτι και επίδειξη αυτοάμυνας και γυμναστικές επιδείξεις από τον Α.Σ. Taekwondo Κίσσαβος.
Οι καταναλωτές με κάθε αγορά από τα καταστήματα που συμμετέχουν μπαίνουν στην κλήρωση για ένα 4ήμερο ταξίδι σε ελληνικό νησί της επιλογής τους, μια ηλεκτρική συσκευή και μια δωροεπιταγή αξίας 200 ευρώ από κατάστημα ένδυσης. Στη λήξη της βραδιάς θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική στην πλατεία Λαού.


Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου θα πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής οι οποίοι:
α) έχουν οργανική θέση και μετατέθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος στην περιοχή μετάθεσης Λάρισας και τοποθετήθηκαν οργανικά
β) είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Λάρισας και υπηρετούσαν για το σχολικό έτος 2023-2024 στη Δ.Δ.Ε. Λάρισας
γ) μετατέθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος στην περιοχή μετάθεσης Λάρισας και παρέμειναν στη διάθεση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας http://dide.lar.sch.gr.

 

Μνημόσυνο στη Μαρμαρίνη

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Δήμος Αγιάς και η Δημοτική Κοινότητα Μαρμαρίνης θα τελέσουν το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο, το Σάββατο 29 Ιουνίου, στις 10:00 π.μ., στην τοποθεσία «Κόκκινος Βράχος» Μαρμαρίνης, για να τιμήσουν τους πεσόντες αγωνιστές ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass