«Πολυτέλεια ο καφές με απόφαση της ΝΔ!»

* Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΚΑΕΛ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2024 16:20

Προγραμματισμένη συνάντηση στο πολιτικό της γραφείο στη Λάρισα, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ), σε σχέση με την εύλογη δυσαρέσκειά τους, για την πρόθεση της Κυβέρνησης να αυξήσει στο 24% τον ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ, πραγματοποίησε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Ειδικότερα, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με την πρόεδρο κ. Δήμητρα Μπαράτση, τον ταμία κ. Βασίλη Κολωνό και τον γραμματέα κ. Βασίλη Λιάπη, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν πως η ακρίβεια στα είδη και τις υπηρεσίες καθημερινής ανάγκης εξακολουθεί να στραγγαλίζει μικρές επιχειρήσεις και πολίτες, αφού όταν η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να «πείσει» πως την καταπολεμά με «pass» κάθε είδους και περιστασιακά επιδόματα, την επιτείνει όπως συμβαίνει και με το συγκεκριμένο μέτρο επαναφοράς του ΦΠΑ από 13% σε 24%, για τον καφέ που σερβίρεται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη επισήμανε τα εξής:
«Ίσως η κυβέρνηση της ΝΔ να είναι μια κυβέρνηση που απεχθάνεται την «πολυτέλεια» της …καφετέριας. Αυξάνοντας τον ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ προτρέπει τους πολίτες να καταναλώνουν μόνο καφέ «στο χέρι» ή στο σπίτι, βάζοντας τέλος στην ελάχιστη «πολυτέλεια» που τους είχε απομείνει, δηλαδή της απόλαυσής του στο αγαπημένο τους μαγαζί και ενισχύοντας προφανώς αλυσίδες μεγάλων συγκροτημάτων.
Από την άλλη πλευρά, ίσως να μην ισχύει τίποτα από όλα αυτά και απλώς ο κ. Μητσοτάκης και το οικονομικό επιτελείο του να αδιαφορούν για το πώς τα βγάζει πέρα ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, όπως είναι τα μέλη του ΣΙΚΑΕΛ, αλλά και οι Έλληνες και Ελληνίδες μικρομεσαίας αγοραστικής δύναμης και μειωμένων πλέον «πολυτελειών» στη ζωή τους» τόνισε και πρόσθεσε πως «Οι κυβερνώντες με το νέο αυτό «μέτρο» δείχνουν πως έχουν χάσει κάθε έννοια …μέτρου» δήλωσε και πρόσθεσε πως «με το μέτρο αύξησης στον ΦΠΑ του σερβιριζόμενου καφέ δείχνει ότι οι κυβερνώντες δεν κατάλαβαν, γιατί 1.250.000 δικοί τους ψηφοφόροι, τους «γύρισαν την πλάτη», απέχοντας από τις Ευρωεκλογές, πριν από λίγες εβδομάδες, αφού στο συγκεκριμένο θέμα αθετούν ακόμη μία προεκλογική υπόσχεσή τους». Εν τέλει ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα θέσει ξανά το θέμα και στη Βουλή, αλλά από όσα έχουμε δει έως τώρα, σπάνια, «το αυτί της κυβέρνησης «ιδρώνει» και αλλάζει τις αποφάσεις της. Το ζήτημα είναι αυτό να το καταλάβουν οριστικά οι πολίτες και στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Να καταλάβουν όλοι και όλες πως οι κυβερνώντες της ΝΔ είναι πραγματικά αδιόρθωτοι…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass