«Γιατί δεν λειτουργούν τα κολονάκια;»

* Επερώτηση της Συμπαράταξης προς τη Δημοτική Αρχή για τους πεζόδρομους

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2024 15:30

Επερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή με θέμα το γιατί δεν λειτουργούν τα βυθιζόμενα κολονάκια απευθύνει η Συμπαράταξη Λαρισαίων.

Στην επερώτηση που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης αφού αναφέρονται τα πολλαπλά οφέλη της λειτουργίας του αυτόματου συστήματος ελέγχου διαχείρισης των πεζοδρόμων του ιστορικού της κέντρου όπως ότι «έβαλε σε μία τάξη ωραρίου την τροφοδοσία των καταστημάτων, εξυπηρέτησε τα ξενοδοχεία, κάλυψε όλες τις ζητούμενες ανάγκες των μονίμων κατοίκων των πεζοδρόμων και διευκόλυνε τις έκτακτες ανάγκες των επαγγελματιών των καταστημάτων των πεζοδρόμων» τονίζει ότι:
«Την Τρίτη 23/4/2023 η έγκριτη τοπική εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ανέδειξε το ζήτημα της μη λειτουργίας του Συστήματος. Σε δήλωσή του, μάλιστα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Β. Παπαλέξης ανέφερε ότι «το έξυπνο σύστημα πρόσβασης στους πεζοδρόμους είναι εκτός λειτουργίας (ανενεργά τα βυθιζόμενα κολονάκια που έχουν παραμείνει στην υπόγεια θέση τους), καθώς αυτές τις μέρες πραγματοποιείται συντήρηση στον «σέρβερ» του συστήματος».
Σύμφωνα πάντα με τον Αντιδήμαρχο «η συντήρηση θα ολοκληρωθεί σύντομα και μάλιστα εντός των ημερών», ενώ ζήτησε την κατανόηση των καταστηματαρχών και των Λαρισαίων που κινούνται στο κέντρο.
Δυστυχώς όμως στις 10/4/2024 προς διάψευση του Αντιδημάρχου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ενήμερος, όπως και ο Δήμαρχος, το σύστημα «έπεσε».
Η ανάδοχος εταιρεία περίμενε την υπογραφή της νέας σύμβασης ως αποτέλεσμα του Διεθνούς Διαγωνισμού, κάτι που η νέα Δημοτική αρχή δεν έπραξε».
Και καταλήγει με μια σειρά ερωτημάτων:
«- Ρωτάμε λοιπόν εύλογα για λογαριασμό όλων των Λαρισαίων τη δημοτική αρχή:
- Θα επαναλειτουργήσετε το «έξυπνο» Σύστημα Ελέγχου των πεζοδρόμων; Και αν επαναλειτουργήσει μέσα από ποιες προϋποθέσεις; 16 ώρες/7 μέρες της εβδομάδα όπως πριν ή άλλες;
Θα προχωρήσετε στην υπογραφή της νέας σύμβασης του Διεθνούς Διαγωνισμού για την τήρηση της συμβατικής υποχρέωσης του Δήμου για τη λειτουργία του Συγχρηματοδοτούμενου έργου;
Ο Κανονισμός Κοινοχρήστων Χώρων (ΑΔΣ 169/5-7-2022) ΙΣΧΥΕΙ! Και πέραν της απαραίτητης λειτουργίας του «έξυπνου» συστήματος υποχρεούστε να ελέγχετε ως Δημοτική Αρχή προληπτικά και κατασταλτικά την τήρησή του και όσα προβλέπει για την κεντρική πεζοδρομημένη περιοχή. Η εικόνα καθημερινά δείχνει το αντίθετο.
- Στα πλαίσια αυτά εκδίδετε ως οφείλετε τις απαραίτητες άδειες εισόδου τόσο τις προβλεπόμενες ως μακράς διάρκειας όσο και τις προσωρινές ώστε να τηρείται ο Κανονισμός;
- Ελέγχετε τα οχήματα που κινούνται στους πεζοδρόμους καθημερινά αν διαθέτουν τη νόμιμη άδεια εισόδου και για τον χρόνο που προβλέπεται να παραμείνουν;»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass