Ημερίδα για τη σχολική διαρροή και φοίτηση

ΣΤΟ 11ο ΛΥΚΕΙΟ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2024 17:14

Ημερίδα με θέμα «Σχολική διαρροή και φοίτηση στο Λύκειο» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο χώρο του 11ου ΓΕΛ Λάρισας.

Η ημερίδα αφορούσε στη διερεύνηση των παραγόντων που οδηγούν στη σχολική διαρροή ώστε να καταστεί δυνατή η βαθύτερη κατανόηση του φαινομένου και η αντιμετώπισή του. Η εξέταση των παραγόντων αυτών έγινε σε δύο επίπεδα: στο πέρασμα των μαθητών από το Γυμνάσιο στο Λύκειο και στη σχολική καθημερινότητα των μαθητών.
Παρουσιάστηκε στατιστική μελέτη και τα συμπεράσματα της που διενεργήθηκε από τους εκπαιδευτικούς του 11ου ΓΕΛ Λάρισας. Αναλύθηκαν και εξετάστηκαν παράμετροι όπως η κοινωνικό πολιτισμική επίδραση της κοινότητας των Ρομά της περιοχής της Νέας Σμύρνης, οικονομικοί αλλά και οικογενειακοί παράγοντες. Εισηγητές ήταν οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνος Δεσυνιώτης, καθηγητής Πληροφορικής και η φιλόλογος Ελένη Δράκου.
Την ημερίδα παρακολούθησαν ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Νικόλαος Ζέρβας, η σχολική σύμβουλος και Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του 11ου ΓΕΛ Αγγελική Φούντα, ο εκπρόσωπος της Κοινότητας των Ρομά Νικόλαος Παϊτέρης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η διευθύντρια του 11ου Γυμνασίου Αναστασία Χαρχαρίδου, καθώς και οι εκπαιδευτικοί του 11ου Γυμνασίου και 11ου Λυκείου.
Ο κ Ζέρβας δήλωσε την αμέριστη στήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με την Κοινότητα των Ρομά για τη διασπορά των μαθητών και σε άλλα σχολεία, ενώ η κ. Αγγελική Φούντα ανέδειξε τη σημασία των ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων της στατιστικής ανάλυσης που παρουσιάστηκε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής. Κοινό στοίχημα πάντως και συνάμα πρόκληση, αποτελεί, όπως αναφέρθηκε η διευθύντρια του 11ου Λυκείου κ. Ευαγγελία Κρεμεζή, η ομαλή φοίτηση και η συμπερίληψη των μαθητών Ρομά καθώς αφορά όχι μόνο την σχολική κοινότητα, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία της πόλης μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass