Εξέδραμαν στο Πήλιο

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2024 16:13

Στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδρομών που διοργανώνει ο Δήμος Τεμπών για τα μέλη των ΚΑΠΗ, πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή στις Μηλιές Πηλίου– Καλά Νερά – Βόλο.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Αρχικά, επισκεφθήκαμε ένα αυθεντικό Πηλιορείτικο χωριό τις παραδοσιακές Μηλιές. Ένα φανταστικό τοπίο με εξαίσια Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική στα αρχοντικά τους και στους ξενώνες τους. Διασχίσαμε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στα βουνά και τα έλατα.
Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού περπατώντας πάνω στις ράγες του μυθικού Μουτζούρη με προορισμό την παγκοσμίου φήμης γέφυρα του De Chirico. Ακολούθησε μία εκπληκτική διαδρομή με το τρενάκι του Μουτζούρη, το οποίο ανήκει στα πιο ιστορικά τρένα της Ελλάδας και συνεχίζει να μας μαγεύει με τις βόλτες του στις όμορφες διαδρομές. Έπειτα, ακολουθήσαμε το παραδοσιακό καλντερίμι του χωριού περνώντας ανάμεσα από παλιά και νέα αρχοντόσπιτα, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία με το παλιό καφενείο.
Επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στην εκκλησία των Ταξιαρχών με την μοναδική ακουστική καθώς και στη Βιβλιοθήκη «Ψυχής Άκος» με περισσότερα από 3.500 σπάνια βιβλία.
Ακολούθησε κατάβαση προς την παραλία Καλά Νερά για μεσημεριανό γεύμα, ατενίζοντας τη μαγεία του Παγασητικού Κόλπου. Εν συνεχεία, επιστρέψαμε στο λιμάνι του Βόλου για να απολαύσουμε το απογευματινό καφεδάκι και να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.
 Ο Δήμος Τεμπών βρίσκεται στο πλευρό των ηλικιωμένων μέσα από ένα ευρύτερο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, προγραμμάτων και δράσεων, έχοντας ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας».
Την εκδρομή συνόδευσαν η πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και δημοτική σύμβουλος κα Ζωή Σαραντοπούλου, η προϊσταμένη των Κοινωνικών Δομών κα Πανωραία Τσικλητάρη και η οικογενειακή βοηθός των ΚΑΠΗ κα Συνοδεία Κουτσιαμπέλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass