Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2024 7:55

Απολογισμός του «Larissa Coffee Show»

Με μοναδικό θέμα τον γενικό απολογισμό της Δημοτικής Αρχής και την παρουσίαση οικονομικών απολογιστικών δεδομένων για το «Larissa Coffee Show» συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις 8 μ.μ.


Αποχαιρετιστήρια βραδιά ΔΑΚΕ Καθηγητών

Η Τοπική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Λάρισας, με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους, οργανώνει για τα μέλη και τους φίλους της παράταξης αποχαιρετιστήρια βραδιά σήμερα Πέμπτη και ώρα 21:30 στη δημοτική πισίνα Λάρισας (στη Σκεπαστή αγορά Νεάπολης).


Συνεδρίαση λογοδοσίας Τεμπών

Την τρίτη συνεδρίαση λογοδοσίας για το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου 2024 οργανώνει η Δημοτική Αρχή Τεμπών, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Αντλιοστάσιο», στο Μακρυχώρι, στις 27 Ιουνίου και ώρα 20:00.


Εκπαιδευτική δράση του ΚΔΑΠ Κιλελέρ

* ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Το Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Κιλελέρ, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, διοργανώνει την εκπαιδευτική δράση «Ελεύθερος χρόνος και παιχνίδι», στην Κεντρική πλατεία της Νίκαιας, σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 19:00. Στην αρχή θα πραγματοποιηθούν ομιλίες της ψυχολόγου και των κοινωνικών λειτουργών του Κέντρου Κοινότητας. Θα ακολουθήσουν κατασκευές, μαγειρική, κηπουρική, μουσική, παιχνίδι και χορός. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

 

Διακοπή νερού σήμερα στον Αγιο Θωμά

Σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου και τις ώρες 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Θωμά και συγκεκριμένα στις οδούς: Αντωνίου (από Αβδήρων έως Νικολοπούλου) και Αργυρακούλη (από Ιερισσού έως Αντωνίου).


Τελετές για το Ψυχοσάββατο στον Αγιο Αχίλλιο

Στις 22 Ιουνίου είναι φέτος το Σάββατο της Πεντηκοστής, που η Εκκλησία μας έχει ορίσει να είναι ψυχοσάββατο, δηλαδή ημέρα μνήμης όλων των απ’ αιώνος κεκοιμημένων. Στον ναό του Αγίου Αχιλλίου αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί ο Εσπερινός, όπου θα ψαλεί ο κανόνας υπέρ των κεκοιμημένων και στο τέλος το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως αυτών. Το Σάββατο 22 Ιουνίου, το πρωί 7.00 – 9.30, θα τελεστούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, οπότε στο τέλος θα ψαλεί το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων αδερφών.

 

Ψεκασμοί σε φρεάτια για κατσαρίδες

* ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΛ

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. υλοποιεί παρεμβάσεις για την καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων (κατσαρίδες κ.λπ.) στην πόλη της Λάρισας, μετά από διαγωνιστική διαδικασία που πραγματοποιείται ετησίως με εξωτερικό συνεργάτη.
Οι παρεμβάσεις αφορούν σε προληπτικές ή κατασταλτικές εφαρμογές στα φρεάτια των δικτύων ακαθάρτων ή ομβρίων της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., σε πλατείες και σε σημεία με ιδιαίτερη ιδιομορφία στην πόλη της Λάρισας.
Διευκρινίζεται ότι οι ψεκασμοί των φρεατίων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. δεν επιλύουν συνολικά το πρόβλημα της εμφάνισης κατσαρίδων αν δε γίνει από τους πολίτες συντονισμένη απεντόμωση των οικιών ή καταστημάτων τους, όπου το πρόβλημα εμφάνισης κατσαρίδων είναι έντονο. Οι εφαρμογές απεντόμωσης εκτελούνται μετά από τηλεφωνική ενημέρωση με τη ΔΕΥΑΛ. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. για να ζητούν ψεκασμό των φρεατίων, τα οποία βρίσκονται πλησίον των οικιών ή των επιχειρήσεών τους.
Η επικοινωνία μπορεί να γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στους τηλεφωνικούς αριθμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. 2410-687.199 και 2410-687.179 και όλες τις ημέρες και ώρες στο email info@deyal.gr.

 

Αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο

Την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος, στον ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το μικρό απόδειπνο με την ακολουθία της μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων.
Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου το πρωί δε θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Τετραήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα», προκειμένου να στηρίξει την προσφορά αίματος λόγω αυξημένων αναγκών τους καλοκαιρινούς μήνες, διοργανώνει τετραήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, το ακριβές πρόγραμμα του οποίου έχει ως ακολούθως:
Την Πέμπτη 27 Ιουνίου στα Δελέρια στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου.
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στη Ροδιά στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα.
Το Σάββατο 29 Ιουνίου στον Τύρναβο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΑΦΟΙ Μπρέζα Ο.Ε. και την Κυριακή 30 Ιουνίου στον Αμπελώνα στο περιφερειακό ιατρείο της πόλης.
Παλιοί και νέοι αιμοδότες να γνωρίζουν μόνο τον Α.Μ.Κ.Α. τους, προκειμένου αυτός να καταχωρείται στα προσωπικά τους στοιχεία με τη συμπλήρωση του ιστορικού αιμοδότη.

 

Θεία Λειτουργία στην Αγία Τριάδα

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον ναό της Αγίας Τριάδας στη Φιλιππούπολη Λάρισας. Θα ακολουθήσει δεξίωση στη Λέσχη της ΔΕΗ.

 

Ενημέρωση για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά

* ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
* ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ «Έξοδος», η Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) ΟΚΑΝΑ Λάρισας, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας και το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης ΟΚΑΝΑ Λάρισας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρίσκονται μαζί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους. Για αυτόν τον λόγο, εκπρόσωποι όλων των προγραμμάτων θα βρίσκονται αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου, στην πλατεία Ταχυδρομείου, από τις 10:00 έως τις 13:00 (απέναντι από το κτίριο της ιατρικής σχολής), και στο Φεστιβάλ Πηνειού, από τις 18:00 έως τις 21:00.
Στόχος είναι η ενημέρωση των πολιτών για τις δράσεις των προγραμμάτων πρόληψης και απεξάρτησης.

 

Διαδικτυακό σεμινάριο για την τεχνητή νοημοσύνη

* ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

Διαδικτυακό σεμινάριο για τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και τις εφαρμογές τους οργανώνει το Πάρκο Καινοτομίας «Joist»
την Τετάρτη 26 Ιουνίου, τις ώρες 18:00 – 21:00, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, να εξοικειωθούν και να χρησιμοποιήσουν μερικά από τα πιο δημοφιλή εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.
Είναι ειδικά σχεδιασμένο για φοιτητές και φοιτήτριες και εργαζόμενους κι εργαζόμενες, ανεξαρτήτως κλάδου ή ειδικότητας. Κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι η κατανόηση βασικών εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης και οι δυνατότητες που αυτά προσφέρουν στην πράξη. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και με την καθοδήγηση των επίκουρων καθηγητών του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Θεμιστοκλή Έξαρχου και Αριστείδη Βραχάτη, θα παρουσιαστούν και αναλυθούν εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης που συμβάλλουν στη βελτίωση της επικοινωνίας, στη δημιουργικότητα, στην εξοικονόμηση χρόνου, στην εύρεση λύσεων και την αυξημένη απόδοση.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και φοιτητές και φοιτήτριες, εργαζόμενους και εργαζόμενες ανεξαρτήτως κλάδου ή ειδικότητας, επιχειρηματίες και κάθε άτομο που επιθυμεί να εξοικειωθεί με AI εργαλεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass