Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ» ΣΠ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ

Η παρούσα Βουλή πρέπει και μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο

* Ο ανεξάρτητος βουλευτής επισκέφθηκε χθες τη Λάρισα

Δημοσίευση: 21 Νοε 2014 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:25

«Η παρούσα Βουλή πρέπει και μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο. Δεν νομίζω ότι η εκλογή του Προέδρου αποτελεί το «μέσον» για τη διαμόρφωση πολιτικών εξελίξεων και δεν πιστεύω ότι οι πρόωρες εκλογές είναι λύση στο πρόβλημα της χώρας, καθώς οι πολιτικές δυνάμεις που θα βγάλουν τη χώρα από τη κρίση είναι ακόμη υπό διαμόρφωση».

Αυτά τόνισε χθες βράδυ από το ξενοδοχείο «Αστέρας» στη Λάρισα, όπου βρέθηκε ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. και νυν ανεξάρτητος, Σπύρος Λυκούδης, λίγο πριν συναντηθεί με φίλους και συνεργάτες του στην πόλη.

«Μεταρρυθμιστές για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη», είναι ο τίτλος της πολιτικής πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, που ανέλαβε πρόσφατα ο κ. Λυκούδης, ενώ «πυρήνας» χαρακτηρίστηκε η ομάδα Πρωτοβουλίας που τον πλαισίωνε στη χθεσινή του παρουσία στη Λάρισα. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των «Μεταρρυθμιστών» στην Αθήνα για τη συγκρότηση διάφορων επιτροπών, καθώς ανεξάρτητα από τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, η Πολιτική Κίνηση οφείλει να είναι σε εκλογική ετοιμότητα.

Ερωτηθείς από την «Ε» για το πότε θα ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του, ο κ. Λυκούδης ανέφερε τα εξής: «Εμείς δεν έχουμε φιλοδοξίες, που έχουν άλλοι, ότι μόνοι μας θα σώσουμε τον τόπο, αλλά αν δεν πετύχει η προσπάθειά μας για μια ευρύτερη συναίνεση στον χώρο της Κεντροαριστεράς και του προοδευτικού χώρου και εφόσον διαπιστώσουμε ότι οι θέσεις μας απηχούν σε ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας τότε ναι, γιατί όχι να μην κατέλθουμε και αυτόνομοι. Πάντα μέσα από μια ρεαλιστική προσέγγιση των πολιτικών δεδομένων». 

Αναφορικά με την πρότασ’η του περί συγκρότησης μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από πολιτικές δυνάμεις της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης», το γεγονός ότι αρχίζει να συζητείται εντόνως στο πολιτικό σύστημα, σαφώς αποτελεί μια ικανοποίηση για τον ίδιο.

Για την Κεντροαριστερά ο κ. Λυκούδης δήλωσε τα εξής: «Η κοινωνία, όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, σε ένα σημαντικό της τμήμα απαιτεί την συγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου και πιθανόν θα την επιβάλει. Αν και φαντάζει δύσκολη η συσπείρωση της Κεντροαριστεράς εμείς θα την επιδιώξουμε».

Σχετικά με τον χώρο που αυτοπροσδιορίζονται οι Μεταρρυθμιστές αυτός είναι από το δημοκρατικό και φιλελεύθερο κέντρο, τους σοσιαλιστές, έως και την ανανεωτική αριστερά. Ως κεντρικό ζητούμενο ο κ. Λυκούδης ανέδειξε τις ριζικές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα των θεσμών, του πολιτικού συστήματος, της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, χωρίς προαπαιτούμενα, ώστε, όπως είπε, να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Και κατέληξε: «Η νέα φάση απαιτεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό πολιτικό σχέδιο, παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ριζικής μεταρρύθμισης του κράτους και των θεσμών, με την ενεργό συμμετοχή και αφύπνιση της κοινωνίας και των πολιτών. Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Μια επανάσταση του αυτονόητου, της κοινής λογικής, που θα δημιουργήσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass