ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνελήφθη «ποντικός» των δημοσίων υπηρεσιών

* Μόνο σε μια εβδομάδα, ο 38χρονος έκλεψε πορτοφόλια από Δικαστήριο, ΤΕΕ, Περιφέρεια αλλά και από λύκειο

Δημοσίευση: 21 Νοε 2014 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:25

 

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, μετά από κλοπή πορτοφολιού από τσάντα δικαστικής υπαλλήλου, συνελήφθη 38χρονος Λαρισαίος από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Ο 38χρονος «ποντικός», όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών εμπλέκεται σε πέντε κλοπές πορτοφολιών και δύο κλοπές κινητών τηλεφώνων από γραφεία δημοσίων υπηρεσιών της Λάρισας (στο Δικαστικό, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο ΤΕΕ αλλά και σε λύκειο) ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Σημειώνεται πως τον τελευταίο καιρό έχουν καταγραφεί αρκετές κλοπές, πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων, από δημόσιες υπηρεσίες της Λάρισας οι περισσότερες εκ των οποίων δεν αναφέρονταν καν στην ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τόσο τα μικροποσά που περιέχουν τα πορτοφόλια, όσο και τη δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης του κινητού.

Το τελευταίο κρούσμα κλοπής πορτοφολιού αναφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο την περασμένη Δευτέρα, όπου και προχθές επίσης έγινε νέα κλοπή από τσάντα υπαλλήλου, με τον 38χρονο να εκμεταλλεύεται την ολιγόλεπτη απουσία της δικαστικής υπαλλήλου από το γραφείο της αλλά να συλλαμβάνεται τελικά. Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, ο 38χρονος εισήλθε σε χώρο γραφείου Δημόσιας Υπηρεσίας και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία 51χρονης υπαλλήλου, αφαίρεσε από ανασφάλιστο ερμάριο το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό σαράντα 40 ευρώ και προσωπικά της έγγραφα. Κατά την αποχώρησή του, ο δράστης έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν πορτοφόλι, το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο. Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, εξακριβώθηκε ότι, ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από 5 έως και 13 Νοεμβρίου είχε διαπράξει με την ίδια μέθοδο σε χώρους γραφείων Δημόσιων Υπηρεσιών της πόλης ακόμη τέσσερις 4 κλοπές πορτοφολιών, αποκομίζοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, καθώς και 2 κλοπές κινητών τηλεφώνων.

Επιπρόσθετα, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Ένα καλλιεργούμενο δενδρύλλιο κάνναβης σε γλάστρα ύψους 9 εκατοστών περίπου, δύο αναδιπλούμενοι σουγιάδες, ένα μαχαίρι,          ένα ξύλινο τόξο,     μία φαρέτρα με 10 βέλη, ένα σπαθί με τη θήκη του, τέσσερα πορτοφόλια κενού περιεχομένου, δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass