«Κανείς δε θέλει να γίνει πρόσφυγας»

* ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2024 13:21

Στους 33 ανήλικους πρόσφυγες, ηλικίας από 10 έως 18 ετών, που σήμερα φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Λάρισας ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες το Κέντρο του Κυττάρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον Μύλο του Παππά.

Η εκδήλωση, που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου, με θέμα «Our Home - Το σπίτι μας», ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε η συνονίστρια του Κέντρου Μαρία Διάκου, η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις του ΚΕΑΝ και στην 5ετή ιστορία του φορέα, από την Καρίτσα το 2019 στο Κόκκινο Νερό στη συνέχεια και τα δύο τελευταία χρόνια στη Λάρισα. Η κ. Διάκου επισήμανε πως στόχος είναι «η εξωστρέφεια, να βγουν τα παιδιά από τη δομή, να ζήσουν μια όμορφη, μια ήρεμη ζωή», για να τονίσει πως «κανείς δε θέλει να γίνει πρόσφυγας». Όπως τονίστηκε από τους διοργανωτές, η χθεσινή εκδήλωση αποτέλεσε μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει το ζήτημα των εκτοπισμένων ανά τον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους ολοένα και συχνότερα ανήλικοι, παιδιά ή έφηβοι που φθάνουν σε άλλη χώρα μόνοι τους, χωρίς την οικογένειά τους ή άλλον ενήλικα να τους συνοδεύει και να μεριμνά για αυτούς. Ωστόσο, ένα «σπίτι» μπορεί να δημιουργηθεί πολλές φορές εκεί που δεν το περιμένει κανείς, από ανθρώπους που αγαπούν τους ανθρώπους και μαζί δημιουργούν όμορφες στιγμές. Στην εκδήλωση εκτέθηκαν τρεις θεματικές εκθέσεις φωτογραφίας που επιμελήθηκαν παιδιά που φιλοξενούνται ή φιλοξενήθηκαν για ένα διάστημα στο Κ.Φ.Α.Α. του ΚΕΑΝ στη Λάρισα, προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους στην οποία πρωταγωνιστούν παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί στο Κέντρο Φιλοξενίας της Λάρισας, αναγνώστηκαν ποιήματα εμπνευσμένα από τις μοιρασμένες στιγμές με τα παιδιά, ενώ τέλος παρουσιάστηκε ένα καλλιτεχνικό δρώμενο με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά και την υποστήριξη και επιμέλεια του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass