Στον απόηχο μιας μεγάλης νεανικής εξόρμησης

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2024 9:00

Κάθε εξόρμηση με τον χαρακτήρα μαζικής εκδήλωσης είναι ανάταση ψυχής και, αν μάλιστα έχει και θρησκευτικό χρώμα, τότε γίνεται αγάπης διακόνημα για κάποιον κοινωνικό σκοπό.
Τέτοιο περιεχόμενο είχε και η καθιερωμένη εξόρμηση-επίσκεψη των παιδιών της Ενορίας Πέτρου και Παύλου Λαρίσης στο ακριτικό φυλάκιο του Κάτω Αετού Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Σε τέτοιες επισκέψεις η ευχαρίστηση και των επισκεπτών και των στρατιωτών, των ακοίμητων φρουρών των συνόρων της πατρίδος περισσεύει και μεγιστοποιείται, όταν πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εορτών του Πάσχα.


Τα παιδιά της εν λόγω ενορίας έζησαν εκεί στο φυλάκιο μοναδικές στιγμές ενθουσιασμού και συγκίνησης σε όλα τα δρώμενα της επίσκεψης, όπως στο «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» και στο τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών, που πάντοτε μετουσιώνονται σε μηνύματα, με τα οποία ηρεμεί και γαληνεύει η ψυχή όλων. Από ένα γνήσιο φυσικό, πανέμορφο και καταπράσινο σκηνικό με το φυλάκιο «παρά θιν’ αλός», η γοητεία του τοπίου ήταν το ωραιότερο αγαθό που εισέπραξαν τα παιδιά.
Ο ακούραστος διοικητής του τάγματος κ. Καρράς, που ήλθε στο φυλάκιο, μίλησε στα παιδιά και άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους, τονίζοντας το ιερό χρέος και την εθελούσια υπηρεσία εκεί, η οποία συνοδεύεται από περισσή υπερηφάνεια. Φυσικά, στα πρόσωπα όλων των υπηρετών των συνόρων ήταν φανερή η χαρά και η ικανοποίηση για την επίσκεψη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Αυτού του είδους οι εξορμήσεις της ενορίας, εκ προοιμίου είναι πάντοτε ελκυστικές και κάθε μία με την αδιαμφισβήτητη ποιότητά της γίνεται ελατήριο και αναπόφευκτα πολλαπλασιάζει την επιθυμία για την πραγματοποίηση της επόμενης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass