Πώς ψήφισαν οι αιρετοί του νομού

*Βουλευτές, περιφερειάρχης και δήμαρχος Λαρισαίων *Απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2024 14:25

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν βουλευτές και δήμαρχοι του νομού Λάρισας, απευθύνοντας μηνύματα συμμετοχής του κόσμου στην εκλογική διαδικασία για την εκπροσώπηση της χώρας μας στην Ευρωβουλή.

Ειδικότερα:
*Ο βουλευτής Ν.Δ. ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι μια διαδικασία εξαιρετικά σημαντική, καθώς τα θέματα που θα απασχολήσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, την επόμενη πενταετία, είναι κρίσιμα, με το μεγαλύτερο ποσοστό των αποφάσεων να επηρεάζει άμεσα τη χώρα μας».
*Το εκλογικό του δικαίωμα στο Ναρθάκιο Φαρσάλων, που αποτελεί και τη γενέτειρά του, άσκησε ο Λαρισαίος βουλευτής της Ν.Δ., Χρήστος Καπετάνος, ενώ χθες από νωρίς το πρωί, περιόδευσε στα εκλογικά τμήματα του νομού Λάρισας και ήρθε σε επαφή με τους πολίτες που μετέβησαν σε αυτά, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, για τον σχηματισμό του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Δεν είναι ώρα για πειράματα, αλλά η στιγμή για να δείξουμε όλοι μαζί την ενωμένη Ελλάδα στην Ευρώπη. Η ψήφος δεν χωράει να είναι ψήφος αντίδρασης, αλλά λογικής και αξιολόγησης της μέχρι τώρα πορείας της Ελλάδας. Συνεχίζουμε να είμαστε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη και η Ευρώπη πιο κοντά στην Ελλάδα».
*Στη γενέτειρά του, τα Βούναινα του Δήμου Κιλελέρ, ψήφισε ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Μαξ. Χαρακόπουλος, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη ημέρα για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τους εκπροσώπους μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα επηρεάσει τη θέση της Ελλάδας στο κεντρικό ευρωπαϊκό γίγνεσθαι σε μια περίοδο που η ίδια η ΕΕ αλλάζει ριζικά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και των πολλών σοβαρών διεθνών προκλήσεων».*Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στη συνοικία Αβέρωφ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ενώ μαζί του ήταν η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού.
Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές, καθώς όπως επισήμανε «ήρθε η ώρα η Ευρώπη να λύσει σημαντικά προβλήματα», επισημαίνοντας ενδεικτικά το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ενεργειακό, καθώς και θέματα που αφορούν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική.
*Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης ψήφισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, όπου δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα είναι η γιορτή της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, της Ευρώπης των κρατών και των περιφερειών, των λαών και των κοινωνιών. Ως ενεργοί πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφασίζουμε για το μέλλον μας, για τα θεσμικά και κοινωνικά κεκτημένα, για τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass