«Μία συνοικία καταδικάζεται σε μία «ιδιότυπη απομόνωση»

* Καταγγέλλει η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» για την ακύρωση του έργου ανάπλασης της οδού Τάκη Τσιόγκα

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2024 17:05

«Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων προχωράει με την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής στις 05-06-2024 σε ένα μεγάλο και καίριο λάθος για την κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» σχετικά με την ακύρωση των έργων ανάπλασης της οδού Τάκη Τσιόγκα.

Συγκεκριμένα, σημειώνει τα εξής: «Κόντρα στον εγκεκριμένο και συμφωνημένο, εδώ και δεκαετίες, Πολεοδομικό Σχεδιασμό της Λάρισας, οδηγείται σε επιλογές εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων των κατοίκων μιας πολυκατοικίας και μιας επιχείρησης συμφερόντων μέλους της Δημοτικής Αρχής. Μία ολόκληρη συνοικία καταδικάζεται σε μία «ιδιότυπη απομόνωση» και ουσιαστικά θυσιάζεται η βελτίωση της κυκλοφοριακής οργάνωσης της πόλης μας για τα μικροσυμφέροντα ελάχιστων.
Η Δημοτική Αρχή του κου Μαμάκου αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου της Λάρισας, ακυρώνοντας το έργο της διάνοιξης της οδού Τσιόγκα, από την Αθηνάς και τη γέφυρα Ναϊάδων Νυμφών μέχρι τον κόμβο της ΔΕΥΑΛ στην οδό Λαγού. Όσες παρεμβάσεις προτείνονται, αφορούν τη μη διάνοιξη και την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών μίας συγκεκριμένης πολυκατοικίας, της οποίας μάλιστα η οικοδομική της άδεια προβλέπει «διανοιγμένη την οδό Τ. Τσιόγκα»!
Παράλληλα, ανατρέπεται ο σχεδιασμός που προέβλεπε τη μετατροπή της οδού Κραννώνος σε οδό «ήπιας κυκλοφορίας με μονή κατεύθυνση»! Μια χαμένη ευκαιρία για τους κατοίκους της οδού Κραννώνος και συνολικά ολόκληρης της συνοικίας του Αγίου Αθανασίου. Η οδός με τον νέο σχεδιασμό θα παραμείνει διπλής κατεύθυνσης και μάλιστα τμήμα του εσωτερικού δακτυλίου, επιδεινώνοντας την ήδη επικίνδυνη προσπέλαση όλων των κατοίκων προς τα σχολεία, το πάρκο και το ποτάμι.
Ουσιαστικά στο «πόδι» και πρόχειρα η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να ανατρέψει τον σχεδιασμό ενός μεγάλου έργου (Ολοκλήρωση εσωτερικού Δακτυλίου - διάνοιξη Ηρώων Πολυτεχνείου και Τ. Τσιόγκα) που παρέλαβε από εμάς μελετημένο, με εγκεκριμένη χρηματοδότηση 11 εκατ. ευρώ (Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ιδίοι πόροι), με σύμβαση και εργολάβο, που έχει ήδη ξεκινήσει με τις παρεμβάσεις στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου».
Η μη ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου θα δημιουργήσει επιπλέον κυκλοφοριακή επιβάρυνση σε βασικούς δρόμους του κέντρου, όπως η Ανθ. Γαζή, που θα χρησιμοποιούνται για διαμπερείς διασχίσεις της πόλης…
…Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, έστω την τελευταία στιγμή, να μην καταδικάσει τους συνδημότες μας του Αγ. Αθανασίου και του Ιπποκράτη. Να μείνει προσηλωμένη στις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς της πόλης, όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί σε βάθος ετών. Είναι ένα λάθος, το οποίο η πόλη θα το βρει μπροστά της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass