Η ώρα της κάλπης...

* Ολα έτοιμα για τις ευρωεκλογές στη Λάρισα * Τοποθετήθηκαν χθες παραβάν και κάλπες στα σχολεία-εκλογικά κέντρα

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2024 13:00

Οι τελευταίες λεπτομέρειες με τα παραβάν, τις κάλπες και τη χωροθέτηση των θρανίων ρυθμίστηκαν χθες το απόγευμα στα σχολεία – εκλογικά κέντρα και όλα είναι έτοιμα για τις σημερινές ευρωεκλογές.

Προηγήθηκε η διανομή του εκλογικού υλικού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στους Δήμους του Νομού Λάρισας και από εκεί στα χέρια των δικαστικών αντιπροσώπων. Παράλληλα, τα φορτηγά με το εκλογικό υλικό των σάκων το μοίρασαν στα εκλογικά κέντρα για να διαχωριστεί εκεί σε κάθε αίθουσα – εκλογικό τμήμα.
Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους από τον Δήμο Λαρισαίων αναφέρεται πως «επειδή σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες παρατηρήθηκαν λάθη, όπως για παράδειγμα αριθμητικά ή δυσανάγνωστα αποτελέσματα κατά τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από την Περιφέρεια προς το Υπουργείο Εσωτερικών και χρειάστηκε να διορθωθεί το πρώτο τηλεγράφημα, σας παρακαλούμε να δίνετε στον αγγελιαφόρο το πρωτότυπο τηλεγράφημα για να είναι ευδιάκριτο και μετά τη σάρωση, όπως επίσης να γίνεται προσεκτικός έλεγχος για τη σωστή συμπλήρωση του τηλεγραφήματος.
Επίσης, επισημαίνεται ότι επειδή υπάρχει σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης στα σχολεία, όπως μας ενημέρωσαν οι διευθυντές, απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους».
Στον Νομό Λάρισας θα στηθούν κάλπες σε 152 εκλογικά τμήματα, στα οποία θα πρέπει να ψηφίσουν συνολικά 253.108 εκλογείς.
«ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ»
Οι πολίτες μπορούν να μπουν στην εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις», προκειμένου να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μάλιστα, υπάρχει ενδεχόμενο ο ψηφοφόρος να εμφανίζεται σε άλλο εκλογικό τμήμα από αυτό που ψήφισε στην τελευταία εθνική εκλογική διαδικασία και προκειμένου να αποφύγει την ταλαιπωρία, θα πρέπει να ενημερωθεί πριν ξεκινήσει για την κάλπη.
452 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σύμφωνα και με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην εκλογική περιφέρεια Νομού Λάρισας τα εκλογικά τμήματα είναι συνολικά 452 -εκ των οποίων τα 181 βρίσκονται στον Δήμο Λαρισαίων- και κατανέμονται ως εξής:
Δήμος Αγιάς: 1-28 (28). Δήμος Ελασσόνας: 29-101 (73). Δήμος Κιλελέρ: 102-153 (52). Δήμος Λαρισαίων: 154-334 (181) και το 452ο για το κατάστημα κράτησης. Δήμος Τεμπών: 335-371 (37). Δήμος Τυρνάβου: 372-410 (39). Δήμος Φαρσάλων: 411- 451 (41).
Οι ετεροδημότες δε θα ψηφίσουν σε ειδικά τμήματα, αλλά έχουν διανεμηθεί στα κανονικά τμήματα, αφού όλη η επικράτεια είναι μία εκλογική περιφέρεια στις ευρωεκλογές.
Υπενθυμίζεται πως οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με φυσική παρουσία θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης, ή βιβλιάριο ασφαλιστικού ταμείου, ή ψηφιακή ταυτότητα για τον απαραίτητο έλεγχο.
ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Τα εκλογικά κέντρα στον Δήμο Λαρισαίων είναι τα εξής:
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΙΛΑΔΑΣ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΟΥΤΡΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΝΔΡΑΣ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΡΑΧΟΥΛΑΣ, 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 10ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 8ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ, 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ, ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΥΛΑΚΕΣ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass