Αλλάζει κατεύθυνση η Παναγούλη!

* ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ * ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ * ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2024 16:26

Σαρωτικές αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης προανήγγειλε χθες με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων Ευάγγελος Παπαλέξης.

Με αφορμή τα έργα για τη διασύνδεση των 16 μνημείων και πολιτιστικών σημείων της Λάρισας που ξεκίνησαν χθες, δήλωσε ότι για να αμβλυνθεί το κυκλοφοριακό ζήτημα που θα προκύψει από το κλείσιμο της Μανωλάκη, θα αλλάξει κατεύθυνση η Παναγούλη, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο αλλαγής φοράς και της 28ης Οκτωβρίου. Δηλαδή οι οδηγοί που κινούνται στην Κύπρου θα έχουν τη δυνατότητα να στρίβουν δεξιά στην Παναγούλη και να φτάνουν μέχρι και την Ηρώων Πολυτεχνείου.
Ο κ. Παπαλέξης στις χθεσινές δηλώσεις του τόνισε ότι: «Η Δημοτική Αρχή επέλεξε την αρχή του καλοκαιριού για να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης της οδού Μανωλάκη, στην οποία θα γίνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, θα έχει μία λωρίδα κυκλοφορίας και επιπλέον θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης και δεξιά και αριστερά στον δρόμο. Στο πλαίσιο αυτής της διαμόρφωσης θα γίνουν κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να διευκολύνουμε τους πολίτες να μπαίνουν στο κέντρο της πόλης. Ήδη έχουμε αλλάξει κατεύθυνση την Ηφαίστου για να διευκολύνουμε και τα αστικά λεωφορεία και την τροφοδοσία. Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε το κυκλοφοριακό ζήτημα που προκύπτει από την αναδιαμόρφωση της Μανωλάκη με αλλαγή της κατεύθυνσης της Παναγούλη, ενώ κοιτάμε αν μπορούμε να αλλάξουμε κατεύθυνση και στην 28ης Οκτωβρίου. Ζητάμε υπομονή από τους πολίτες της Λάρισας. Η οδός Μανωλάκη με το τέλος των εργασιών θα είναι μια πολύ όμορφη οδός, φυσικά και δε θα πειράξουμε το πράσινο, θα διευκολύνουμε τη στάθμευση».
Ερωτώμενος ο κ. Παπαλέξης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και πότε θα παραδοθεί η Μανωλάκη, δήλωσε ότι «το χρονοδιάγραμμα λέει παράδοση μέσα Αυγούστου, αν και πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει παραδοθεί το έργο».
Ο αντιδήμαρχος προέτρεψε, ακόμη, τους πολίτες να επιλέγουν άλλα μεταφορικά μέσα εκτός του αυτοκινήτου, λέγοντας ότι: «Σήμερα (σ.σ. χθες) γίνεται εγκατάσταση ηλεκτρικών ποδηλάτων σε όλες τις πλατείες ώστε να διευκολύνουμε τους πολίτες να τα χρησιμοποιήσουν, αφού η χρήση τους θα είναι δωρεάν. Προτείνουμε δε στους πολίτες να χρησιμοποιούν και άλλα μέσα εκτός του αυτοκινήτου».

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ
Οι εργασίες στην οδό Μανωλάκη που ξεκίνησαν χθες εντάσσονται στο έργο για τη διασύνδεση 16 μνημείων και πολιτιστικών σημείων της Λάρισας, με στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας διαδρομής, με οδούς «φιλικές» προς τους χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να περιηγούνται με ασφάλεια και άμεση πληροφόρηση για τα σημεία ενδιαφέροντος.
Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Διασύνδεση αρχαιολογικών-πολιτιστικών σημείων στην πόλη της Λάρισας», συνολικού προϋπολογισμού 3,75 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» και στο έργο «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου».

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ
Ταυτόχρονα, θα εκτελεστούν και εργασίες ανακατασκευής του νότιου πεζοδρομίου της οδού Κύπρου, από την οδό Σκαρλάτου Σούτσου έως την οδό Παπαναστασίου, ώστε να ενταχθεί σε αυτό ποδηλατόδρομος διπλής κυκλοφορίας, ο οποίος θα συνδέσει τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο της οδού Κύπρου, που έρχεται από την οδό Ανθ. Γαζή, με την Κεντρική πλατεία της πόλης.
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης αυτών των εργασιών, η οδός Κύπρου θα παραμένει ανοιχτή, τόσο για τα οχήματα που κινούνται προς την Κεντρική πλατεία όσο και για τα οχήματα που θέλουν να στρίψουν στην οδό Σκαρλάτου Σούτσου.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass