«Η Κυβέρνηση στηρίζει τη δημόσια υγεία»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2024 15:23

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, είχε ο βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, στο Υπουργείο Υγείας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την αρτιότερη λειτουργία των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, με τον κ. Κέλλα να υπογραμμίζει τις ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα στη ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) Παίδων, που ολοκληρώνεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και θα ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία της.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έθεσε, στη συνέχεια, το θέμα του clawback στα εργαστήρια, που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, αγγίζοντας το 52% και έχει οδηγήσει σε κατάρρευση τα διαγνωστικά κέντρα, φέρνοντας σε δεινή οικονομική θέση τους εργαστηριακούς ιατρούς. Ο Υπουργός, αφού συμφώνησε ότι το clawback αποτελεί μείζον θέμα, σημείωσε ότι κατατέθηκαν ήδη επιπλέον 30 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωσή του κατά 10 μονάδες. Προσέθεσε, δε, ότι για τη φετινή χρονιά μελετά τρόπους, πέραν της εφαρμογής των διαγνωστικών πρωτοκόλλων, ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο.
Ο Λαρισαίος πολιτικός έθεσε, ακόμα, το ζήτημα της παράτασης της θητείας του προσωπικού των νοσοκομείων, που έχουν προσληφθεί, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, με τον κ. Γεωργιάδη να ανταποκρίνεται θετικά.
Οι δύο πολιτικοί συνομίλησαν, τέλος, για την υπουργική απόφαση για την επικείμενη λειτουργία απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων, που αναμένεται να αποσυμφορήσει τη λίστα των χειρουργείων στα νοσοκομεία.
Κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Υγείας, ο Χρήστος Κέλλας κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να επισκεφτεί τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass