Αγώνας για αξιοπρεπή μεροκάματα

ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2024 14:15

Διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια καθώς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, οι Λαρισαίοι οικοδόμοι συμμετείχαν χθες στην πανελλαδική πανοικοδομική απεργία, που οργάνωσαν τα συνδικάτα και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στη μεγάλη απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της χθεσινής απεργίας το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας οργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση, στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Δημήτρης Τζιμούλης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις του κλάδου αναλύοντας το διεκδικητικό πλαίσιο.
«Δεν γίνεται να αμειβόμαστε με μεροκάματο της προηγούμενης δεκαετίας όταν η ακρίβεια έχει πάει στο Θεό! Η ψαλίδα άνοιξε πολύ και είναι εις βάρος μας. Βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση από τα προηγούμενα χρόνια παρόλο που τώρα η δουλειά στον κλάδο «είναι στο φουλ»» τόνισε αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου για να προσθέσει: «Βλέπουμε από πρώτο χέρι ότι και στην ανεργία και τώρα, με τις μηχανές της ανάπτυξης στον κλάδο «στα κόκκινα», τα προβλήματά μας, αντί να μειώνονται, πολλαπλασιάζονται και οξύνονται».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στην εισφοροδιαφυγή, την αδήλωτη, ανασφάλιστη εργασία και την παράνομη υπερωριακή απασχόληση.
«Γι΄ αυτό ζητάμε να κηρυχθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ως γενικώς υποχρεωτική. Για να λιγοστέψουν «τα παράθυρα» που αξιοποιούν οι μεγαλοεργοδότες για να θησαυρίζουν στις πλάτες μας…» υπογράμμισε ο κ. Τζιμούλης.
Παράλληλα οι οικοδόμοι με την απεργιακή κινητοποίηση διεκδικούν αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου Εργασίας για μείωση των ορίων ηλικίας κατά 2 χρόνια στους ασφαλισμένους μετά το 1993, επαναλειτουργία των Μικτών Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας και ένταξη συναφών ειδικοτήτων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (γυψοσανιδάδες κ.ά.).
Ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων στους δρόμους της πόλης με τους απεργούς να ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass