«Διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη…»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2024 13:56

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο, πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά και ενόψει των επικείμενων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Ο δήμαρχος εξέφρασε τη σημασία των εκδηλώσεων μνήμης, ενώ υπογράμμισε τη σημαντική διδακτική λειτουργία που επιτελούν.

«Ο ρόλος των εκδηλώσεων είναι να διατηρούν ζωντανή τη μνήμη των γεγονότων και να μας ενθαρρύνουν στην αναζήτηση της γνώσης και την ευρύτερη κατανόηση της ιστορίας. Αποτελούν, δε, ευκαιρία για την Κοινότητα να ενώνεται και να αναδεικνύει την ανθρώπινη αλληλεγγύη».
Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του ΔΣ της Ισραηλιτικής Κοινότητας Μωυσής Μανουάχ, η αντιπρόεδρος Νίνα Ταραμπουλούς – Μουσά, ο ταμίας Συμεών Μαγρίζος, καθώς και τα μέλη Αλβέρτος Μισδραχής και Αλμπέρτος Μπέγας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, τα μέλη του Συμβουλίου δώρισαν στον δήμαρχο Λαρισαίων το βιβλίο «Η Εβραϊκή Κοινότητα της Λάρισας – Πριν και μετά το Ολοκαύτωμα» του συγγραφέως Εσδρά Δ. Μωυσή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass