Προσωρινός μειοδότης για την ανάπλαση Πηνειού

*ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2024 13:51

«Μετά από διαδικασίες προσφυγών έχουμε επιτέλους προς έγκριση στη ΔΗΜ.ΕΠ. το πρακτικό της Επιτροπής του Διαγωνισμού με την κατακύρωση σε προσωρινό μειοδότη του έργου», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Κωνσταντίνος Διαμάντος, δημοτικός σύμβουλος, αντιπρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής, πρώην πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΔ Θεσσαλίας και πρώην αντιδήμαρχος για το έργο «Γραμμικό πάρκο» στον Πηνειό ποταμό.

Συγκεκριμένα σημειώνει τα εξής: «Το ποτάμι της πόλης μας, ο Πηνειός, ήταν πάντα μέσα στους στόχους μας ως ιδιαίτερη περιοχή άμεσης φροντίδας και στον σχεδιασμό μας για ήπιες Περιβαλλοντικά αρμονικές παρεμβάσεις. Άλλωστε αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας της Λάρισας.
Έτσι, στα πλαίσια του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» κάναμε την υποβολή της πρότασης στην πράξη «Ολοκλήρωση του εσωτερικού οδικού δακτυλίου της Λάρισας σε συνδυασμό με αναπλάσεις στην παρόχθια ζώνη του Πηνειού» λαμβάνοντας και την Απόφαση ένταξης της Πράξης (με αρ. πρ. 6464/30-9-2021) και εξασφαλίζοντας έτσι και τη Συγχρηματοδότηση του έργου.
Έγινε ο διαγωνισμός του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΟΧΘΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» του Δήμου Λαρισαίων.
Μετά από διαδικασίες προσφυγών έχουμε επιτέλους προς έγκριση στη ΔΗΜ.ΕΠ. το πρακτικό της Επιτροπής του Διαγωνισμού με την κατακύρωση σε προσωρινό μειοδότη του έργου.
Το έργο θα περιλαμβάνει διαμορφώσεις μεγάλων πλατωμάτων – σημείων ξεκούρασης σε τέσσερα σημεία: στην περιοχή που σήμερα αποκαλείται «λιμανάκι» , στα γήπεδα κοντά στη ΔΕΥΑΛ, ενώ δύο σημεία ξεκούρασης θα διαμορφωθούν και στις δύο όχθες, κοντά στη γέφυρα Ναϊάδων Νυμφών. Επίσης θα εγκατασταθούν επιπλέον υπαίθρια όργανα γυμναστικής κ.α.
Συνολικά με το νέο έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η εσωτερική κοίτη του Πηνειού εξελίσσεται σε ένα μεγάλο γραμμικό πάρκο συνολικού μήκους άνω των 4 χλμ.
Μία θετική εξέλιξη για το ποτάμι μας και τη Λάρισα που θέτει σε τροχιά υλοποίησης ένα ακόμη σημαντικό έργο που σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, δημοπρατήσαμε και κληροδοτήσαμε για τη νέα αυτή δημοτική θητεία.
Ένα έργο που από την εγκεκριμένη Πράξη συγχρηματοδότησης υλοποιείται συμπληρωματικά με το μεγάλο έργο της «ολοκλήρωσης του εσωτερικού Δακτυλίου της Λάρισας – διάνοιξη Ηρώων Πολυτεχνείου - Τάκη Τσιόγκα».
Υλοποιώντας έτσι ολιστικά χωρίς «ακρωτηριασμούς» τον ισχύοντα εγκεκριμένο (και διαχρονικό) Πολεοδομικό Σχεδιασμό του Δήμου και καθιστώντας τον Πηνειό ακόμη πιο προσβάσιμο, πιο ελκυστικό, πιο αναγνωρίσιμο και πιο βασικό στοιχείο της καθημερινότητας αυτής της πόλης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass