Το Circus είναι συναίσθημα...

Δηλώνει στην «Ε» ο Βασίλης Λιάπης, «συστήνοντας» τη νέα μουσικο-θεατρική σκηνή της Λάρισας

Δημοσίευση: 19 Νοε 2023 18:00

Το γέλιο στο θέαμα ενός κλόουν, το κράτημα της ανάσας όταν ο ακροβάτης εκτελεί το νούμερό του και η περιέργεια όταν ο μάγος κάνει τα… δικά του.

Η εναλλαγή συναισθημάτων που υπάρχει σε κάθε παράσταση τσίρκο, το μυσταγωγικό και αινιγματικό που κρύβεται σε κάθε τέτοιο χώρο ενέπνευσαν και βάφτισαν τη νέα μουσικο-θεατρική σκηνή της Λάρισας Circus Entertainment Hub. O χώρος σηματοδοτεί κάτι νέο στα δρώμενα της Λάρισας και είναι το νέο κεφάλαιο στην πορεία του Λαρισαίου επιχειρηματία Βασίλη Λιάπη, που σήμερα μιλά στην «Ε» για το νέο του εγχείρημα.
Αρχικά ρωτήσαμε τον Βασίλη Λιάπη, τι είναι το Circus, για να μας πει ότι: «Το τσίρκο πέρα από ένας χώρος που θα φιλοξενεί τα πάντα…» και πριν προλάβει να συνεχίσει τον διακόψαμε για να τον ρωτήσουμε τι εννοεί όταν λέει τα πάντα, «Όταν λέω τα πάντα, εννοώ ό,τι έχει σχέση με καλλιτεχνικό, πολιτιστικό ή και συνεδριακό δρώμενο. Γενικότερα είναι ένας χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει όλων των ειδών τις παραστάσεις και τις συναυλίες και όλων των ειδών τους καλλιτέχνες.
Το ύφος του και η κουλτούρα της κάθε βραδιάς θα εναλλάσσεται όπως εναλλάσσονται και τα νούμερα στο τσίρκο…». Αυτή η εναλλαγή φαντάζομαι «βάφτισε» και τον χώρο, θα σημειώσουμε, για τονίσει πως: «Το μυαλό των περισσότερων όταν ακούν «τσίρκο» πάει σε κλόουν, σε χαρά και χαμόγελα, αλλά σε ένα τσίρκο η εναλλαγή συναισθημάτων από «σκηνή» σε «σκηνή» και από παράσταση σε παράσταση είναι συνεχής. Είναι ο ενθουσιασμός και το δέος όταν βλέπουμε το λιοντάρι, το γέλιο όταν βλέπουμε τον κλόουν, η αγωνία όταν βλέπουμε τους ακροβάτες, έτσι ακριβώς είναι κι αυτός ο χώρος. Το τσίρκο ως έννοια κρύβει πραγματικά πάρα πολλά συναισθήματα από πίσω, αν κάτσεις και το σκεφτείς, θα δεις τη μίξη των συναισθημάτων, αλλά και την εναλλαγή τους. Αυτή η εναλλαγή, λοιπόν, εδώ θα συμβαίνει μέσω διάφορων παραστάσεων και event. Είναι κάτι πολύ βαθύτερο από μια απλή ταμπέλα ή μια ονομασία. Κυρίως το τσίρκο είναι συναίσθημα» θα πει ο Βασίλης Λιάπης, για να συνεχίσει λέγοντας ότι: «Το τσίρκο είναι κάτι «μύχιο», με μεγάλη επιτυχία η «Ελευθερία» τον χαρακτήρισε μυσταγωγικό. Και είναι και το άγνωστο: γιατί όταν θα βγεις για ένα ποτό και πεις πάμε στο τσίρκο, δεν ξέρεις τι θα έχει. Μπορεί να έχεις όρεξη για πανκ και να ακούσεις μπουζούκια ή να θέλεις να ακούσεις μπουζούκια και εδώ μια μπάντα να παίζει πανκ. Ακόμη και στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που τίποτα δεν είναι κρυφό, εμείς θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε ακόμη αυτή την έκπληξη που κάνει μερικές φορές τα πράγματα πιο όμορφα. Το μαγαζί θα είναι ανοιχτό μόνο όταν θα έχει εκδηλώσεις, και είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο που έχουμε πολλές εκδηλώσεις και πολλές παραστάσεις, θεατρικές και συναυλιακές. Ανυπομονούμε να ανταμώσουμε λοιπόν!» θα σημειώσει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λιάπης.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass