Νέα προγράμματα επιδότησης εργασίας στη Θεσσαλία

*Προανήγγειλε χθες από τη Λάρισα ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης *Το αδιαχώρητο στην 22η Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ *Προσφέρθηκαν 1.500 θέσεις εργασίας από 50 επιχειρήσεις

Δημοσίευση: 19 Νοε 2023 17:21
Ο διοικητής της ΔΥΠΑ κ. Σπ. Πρωτοψάλτης, ο υποδιοικητής κ. Β. Γεωργιάδης και η περιφερειακή διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας κ. Όλγα Τσιούρβα Ο διοικητής της ΔΥΠΑ κ. Σπ. Πρωτοψάλτης, ο υποδιοικητής κ. Β. Γεωργιάδης και η περιφερειακή διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας κ. Όλγα Τσιούρβα

Της Νατάσας Πολυγένη

Κοσμοσυρροή ανέργων, αλλά και υποψηφίων για μια θέση εργασίας παρατηρήθηκε χθες, στην 22η Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Imperial» της Λάρισας.

Με στόχο την αποτελεσματικότερη σύζευξη της προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, εκπρόσωποι 50 επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, με διαθέσιμες 1.500 θέσεις εργασίας, συναντήθηκαν με υποψηφίους, παρέλαβαν βιογραφικά και έδωσαν τα χέρια σε νέες συνεργασίες. Ο διοικητής της ΔΥΠΑ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, συνοδευόμενος από τον νέο υποδιοικητή, Βασίλη Γεωργιάδη, και την περιφερειακή διευθύντρια της ΔΥΠΑ Θεσσαλίας, κ. Όλγα Τσιούρβα, βρέθηκε χθες στην 22η Ημέρα Καριέρας, συνομίλησε με υποψηφίους και επιχειρήσεις και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου, ενώ δεσμεύτηκε το εγχείρημα να επαναληφθεί σύντομα.
Σε δηλώσεις του προανήγγειλε ότι έρχονται νέα μέτρα ανακούφισης πολιτών και επιχειρήσεων μέσω του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης που θα έχουν στο επίκεντρο και τη Θεσσαλία που επλήγησε από τις πλημμύρες. Στο μεταξύ, ο κ. Πρωτοψάλτης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ανεργία έπεσε στο ποσοστό του 10%, τόνισε ότι πρόκειται μεν για επιτυχία, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε «κανείς δεν πανηγυρίζει και κανείς δεν εφυσυχάζει».
«Στόχος της ΔΥΠΑ είναι να ενισχύει συστηματικά τον διαμεσολαβητικό της ρόλο στην αγορά εργασίας και να επιτυγχάνει την αποτελεσματική σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλει καθοριστικά η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ, που έχει θετικά αποτελέσματα για τους ανέργους και τις εταιρείες, καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, γίνονται προσλήψεις σε άμεσο χρόνο από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, με τη διαδικασία ανεύρεσης του κατάλληλου προσωπικού να συνεχίζεται και κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, με προφανή οφέλη τόσο για όσους αναζητούν εργασία όσο και για τις επιχειρήσεις που καλύπτουν τις ανάγκες τους. Άλλωστε, η ΔΥΠΑ, με τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, θέτει ως κύρια προτεραιότητα να βοηθήσει το εργατικό δυναμικό να βρει σταθερές και ποιοτικές δουλειές και τις επιχειρήσεις να βρουν το κατάλληλο προσωπικό. Για άλλη μια φορά στη Λάρισα έχουμε μεγάλη ανταπόκριση, 50 επιχειρήσεις με 1.500 θέσεις εργασίας. Ελπίζουμε να γίνει το πολυπόθητο πάντρεμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Σε όλη την Ελλάδα όλες οι τοπικές κοινωνίες έχουν αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια. Τα τελευταία δύο χρόνια, αυτές οι εκδηλώσεις έχουν καλύψει ένα σημαντικό κενό. Η ΔΥΠΑ αλλάζει, η ΔΥΠΑ είναι κοντά στον πολίτη, στις επιχειρήσεις με εξωστρέφεια και βοηθά όπως πρέπει. Τον κόσμο να βρει δουλειά και τις επιχειρήσεις να βρουν προσωπικό.
Μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης τρέχουν σημαντικές δράσεις επιδότησης της εργασίας, στη δημιουργία νέων θέσεων. Συνολικά 150.000 άνθρωποι έχουν βρει δουλειά μέσα από τη ΔΥΠΑ τα τελευταία 4 χρόνια, κάτι που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Η μείωση της ανεργίας από το 17,6% στο 10% είναι μια σημαντική επιτυχία, αλλά δεν πανηγυρίζουμε, δεν εφησυχάζουμε, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός για τη μείωση της ανεργίας, γι’ αυτό επενδύουμε στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Κατάρτιση, επιδότηση της εργασίας, επαγγελματική. Επενδύουμε στον άνθρωπο, επενδύουμε στις δεξιότητες και θα συνεχίσουμε τις δράσεις και ειδικότερα για τη Θεσσαλία που θα στηριχτεί με πολλούς και διάφορους τρόπους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα υπάρξει πρόβλεψη ή προγράμματα ειδικά για τη Θεσσαλία, όπου δεκάδες πολίτες βρέθηκαν χωρίς εργασία, ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι «η ΔΥΠΑ παρακολουθεί την αγορά εργασίας και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και της Κυβέρνησης θα κάνει αυτό που πρέπει. Μέσα από τις αναστολές που έχουν γίνει για να βοηθήσουν τον κόσμο, επεξεργαζόμαστε διάφορες δράσεις, διότι έχουμε προγράμματα και από το νέο ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα φέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια για επιδότηση νέων θέσεων εργασίας. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις και στο επίκεντρο θα βρίσκεται και η Θεσσαλία».
Να σημειωθεί ότι χθες όσοι βρέθηκαν στο Imperial είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια συμβουλευτικής από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι/-ες είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς μπορούν να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό βιογραφικό, να προετοιμαστούν σωστά για μία συνέντευξη, για τον ρόλο που έχουν τα κοινωνικά δίκτυα στην αναζήτηση εργασίας και ποια είναι τα βήματα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass