Παγκόσμια διάκριση Θεσσαλών στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Η ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ «SAVE ENERGY»ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗ 17η ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 94 ΟΜΑΔΕΣ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2023 13:28

Η θεσσαλική ομάδα Γυμνασίου «Save Energy» κατέκτησε τη 17η θέση παγκοσμίως -ανάμεσα σε 94 ομάδες- στη διαγωνιστική κατηγορία «Robo Mission» της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2023 (World Robot Olympiad - WRO 2023), που φιλοξενήθηκε στον Παναμά, από τις 7 ως τις 9 Νοεμβρίου.


Για πολλοστή φορά, οι συμμετοχές ομάδων από την Ελλάδα, διέπρεψαν στον διαγωνισμό, στον οποίο έλαβαν μέρος 451 ομάδες από 90 χώρες.
Όπως σημειώνεται από την «WRO Hellas», το πρώτο μετάλλιο και την 3η θέση παγκοσμίως στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής κατέκτησε η ομάδα «BitLab» από την Καλαμάτα και τα παιδιά στις αποσκευές τους γυρίζοντας από τον Παναμά, θα κουβαλούν εκτός από τις εμπειρίες του ταξιδιού και το χάλκινο μετάλλιο, έχοντας χάσει μόνο έναν αγώνα στην κατηγορία «Robo Sport» δηλαδή διπλό τένις με ρομπότ.
Το 2ο χάλκινο μετάλλιο είναι στην κατηγορία Λυκείου, όπου η ομάδα «Minders» με το «project Aquabyte» ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. H ιδέα του «project» ήταν η φιλοξενία και επεξεργασία δεδομένων σε «server farms», στον βυθό της θάλασσας.
Για αυτόν τον σκοπό, στο «πρότζεκτ» έχουν δημιουργήσει αυτόνομα «server rooms» που βυθίζονται σε μεγάλο βάθος στη θάλασσα με σκοπό να αξιοποιούν τις φυσικές ιδιότητες του βυθού και πιο συγκεκριμένα τη χαμηλή θερμοκρασία. To «server room» εάν αντιληφθεί δυσλειτουργία (μέσω αισθητήρων που υπάρχουν) μεταφέρει τα δεδομένα σε άλλον «server» και αναδύεται.
Στην ίδια κατηγορία (Future Innovators Γυμνασίου) η ομάδα «Smartbirds» από την Πάτρα με το έργο «Hermes» κατετάγη 4η! Ο Ερμής είναι ένα ρομποτικό σύστημα το οποίο μπορεί να επέμβει άμεσα σε περίπτωση βλάβης ενός υποθαλάσσιου τηλεπικοινωνιακού καλωδίου και να αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργία του δικτύου. Μπορεί να αντικαταστήσει μερικώς ή πλήρως τα καλώδια αυτά, ιδίως σε ευαίσθητες περιοχές, μεταφέροντας ασύρματα τα δεδομένα σε μεγάλες αποστάσεις.
Η ομάδα «JoFre» στη διαγωνιστική κατηγορία Robo Mission Λυκείου κατετάγη στην 8η θέση και αντίστοιχα η θεσσαλική ομάδα Γυμνασίου «Save Energy», 17η ανάμεσα σε 94 ομάδες!
Η πατρινή ομάδα Δημοτικού κατέλαβε την 55η θέση ανάμεσα σε 83 ομάδες της ηλικιακής κατηγορίας. Τέλος, στην εξίσου απαιτητική κατηγορία Future Engineers, η ομάδα Evripos Robotics από τη Χαλκίδα αντιμετώπισε κάποια θέματα με το αυτόνομο όχημά της και κατετάγη 15η ανάμεσα σε 40 παγκοσμίως.
Ο πρόεδρος WRO Hellas Ιωάννης Σομαλακίδης σε δήλωσή του σημειώνει πως «η Ελλάδα έφτασε τα 9 μετάλλια συγκεντρωτικά στη μακροβιότερη Ολυμπιάδα ρομποτικής και το 2024 στην 20ή World Robot Olympiad θα πετύχουμε διψήφιο αριθμό. Και όλα αυτά σε πείσμα των καιρών, χάρη στον WRO Hellas και στη συμμαχία που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια: προπονητές, παιδιά και γονείς Συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά και τους προπονητές τους, καθώς και τους γονείς και πολλά μπράβο στις άλλες τρεις ομάδες μας για την αξιοπρεπή συμμετοχή τους! Ραντεβού του χρόνου στη γειτονική Σμύρνη…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass