Σε ξενοδοχεία διαμένουν ακόμη «άστεγοι» πλημμυροπαθείς

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ -ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2023 13:00

Μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των πλημμυροπαθών ατόμων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Λάρισας, με τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων.

Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, σε δωμάτια ξενοδοχείων φιλοξενούνταν σαράντα άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων αποχώρησαν τις τελευταίες μέρες για τα σπίτια τους, μετά την αποκατάσταση ζημιών που είχαν υποστεί.
Στα ξενοδοχεία, τους παρέχεται δωρεάν διαμονή και σίτιση από τον Δήμο Λαρισαίων, στο πλαίσιο των παροχών που προσφέρει στους πλημμυροπαθείς, από την πρώτη στιγμή των μεγάλων καταστροφών στις κατοικίες τους σε συνοικίες της πόλης, στη Γιάννουλη και στη Φαλάνη.
Να υπενθυμίσουμε ότι, από τον Σεπτέμβριο, μετά το καταστροφικό φαινόμενο, περισσότεροι από 200 άνθρωποι φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων, έξι στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, 10 σε κέντρο αποκατάστασης, 2 στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας και 12 άνθρωποι σε σπίτια που νοικιάστηκαν (Πρόγραμμα «Εστία» κ.λπ.).
Επίσης, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία 148 μέλη διασωστικών συνεργείων, του Ερυθρού Σταυρού και της Πυροσβεστικής.
Καθημερινά διανέμονταν περίπου 2.000 μερίδες γευμάτων σε πλημμυροπαθείς και περίπου 2.000 ατομικά πακέτα με ξηρά τροφή και είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής.
Συνολικά έχουν διατεθεί περισσότερες από 25.000 μερίδες γευμάτων και νερού σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, ενώ συνεχίζεται η παροχή σίτισης σε δέκα πλημμυροπαθείς που φιλοξενούνται ακόμη σε ξενοδοχεία.
Να σημειώσουμε ότι στους φιλοξενούμενους στα ξενοδοχεία επιπλέον παρέχεται συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη, από επιστήμονες των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, όπως και σε όλους αυτούς που στρέφονται για βοήθεια στις υπηρεσίες του Δήμου.
Πολλοί από τους πληγέντες δεν έχουν ολοκληρώσει τις επισκευές στα σπίτια τους, παρά μόνο τους βασικούς καθαρισμούς των χώρων τους και την τοποθέτηση βασικού εξοπλισμού, ώστε να μπορούν να μείνουν. Παρόλα αυτά, τόσο όσοι φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία και επέστρεψαν, καθώς και όσοι από την πρώτη στιγμή δεν αποχώρησαν από τις κατεστραμμένες οικίες τους, προσπαθούν ακόμη να ξαναχτίσουν τη θαλπωρή ενός σπιτιού, με τα κατάλοιπα των πλημμύρων.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass