«Πολιτική βούληση να χυθεί άπλετο φως»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2023 13:20

«Πρέπει να διερευνήσουμε το πώς οδηγηθήκαμε στην ανείπωτη αυτή τραγωδία, η οποία συνέβη στην Περιφέρειά μου και είχα την «ατυχία» να τη ζήσω από κοντά. Αλλά και τις δομικές συνθήκες, που οδήγησαν τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε αυτήν την κατάσταση, σε βάθος χρόνου.

Όχι επιφανειακά, όχι επικοινωνιακά, όχι απλώς για να ψέξουμε κάποιον, αλλά για να βρούμε πραγματικά το πώς φτάσαμε σε αυτήν την τραγική, για τη χώρα μας, νύχτα. Και κυρίως πώς δεν θα θρηνήσουμε ξανά αθώες ψυχές». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, στην ομιλία του, επί της πρότασης του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών, στην Ολομέλεια της Βουλής και προσέθεσε τα εξής: «Πολιτική βούληση της Κυβέρνησης είναι να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και να διερευνηθούν όλα τα προβλήματα και οι διαχρονικές ευθύνες για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους. Γι’ αυτό και τασσόμεθα υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, από το 1997 μέχρι σήμερα. Ο ελληνικός σιδηρόδρομος δεν νόσησε ξαφνικά. Είναι εδώ και δεκαετίες «ο μεγάλος ασθενής». Το δυστύχημα στα Τέμπη ήρθε απλώς να το επιβεβαιώσει. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, κατέθεσα εγώ ο ίδιος ερώτηση τον Απρίλιο του 2019 προς τον τότε υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον κ. Σπίρτζη, με θέμα τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης 717/2014 της ΕΡΓΟΣΕ και τις καταστροφικές συνέπειες από αυτές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass