Κινητοποίηση με τρακτέρ στον κόμβο Πλατυκάμπου

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου - Και στις εισόδους των χωριών που πλημμύρισαν στον κάμπο

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2023 14:30

Κινητοποίηση με τρακτέρ στη διασταύρωση Πλατυκάμπου και στις εισόδους των χωριών του Δήμου Κιλελέρ (Αρμένιο, Σωτήριο, Χάλκη κ.ά.) που επλήγησαν από τις πλημμύρες, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ. η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και η Επιτροπή Πληγέντων Αγροτών.


Η απόφαση πάρθηκε χθες, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποίησαν οι δύο παραπάνω φορείς στον Πλατύκαμπο. Το αίτημα των αγροτών είναι «να επισπευτούν οι διαδικασίες αποζημιώσεων, να δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα των πληγέντων και να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για όλα τα παραπάνω».

 

ΠΑΝΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Εξάλλου, χθες φορείς της Καρδίτσας, οργάνωσαν πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, όπου συμμετείχε και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, η οποία σε ανακοίνωσή της επισήμανε: «Οι καταστροφικές πλημμύρες, για δεύτερη φορά σε τρεις εβδομάδες, έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούμενης γης, στη φυτική και ζωική παραγωγή και το κεφάλαιο, σε εξοπλισμό, σε σπίτια, αυτοκίνητα και μηχανήματα.
Επιβάλλεται η κυβέρνηση να ενισχύσει άμεσα του πληγέντες παραγωγούς και να απαιτήσουμε δίκαιες αποζημιώσεις στην παραγωγή και το κεφάλαιο στο πραγματικά 100% των απωλειών μας.
Να γίνουν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Θεσσαλίας. Τα απαραίτητα έργα αποκατάστασης των σπασμένων φραγμάτων, αναχωμάτων, καθαρισμός καναλιών, ρέματα, και όλα τα απαραίτητα έργα που έχουν διαλυθεί στις δύο πλημμύρες. Να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί Κυβέρνηση και Περιφέρεια, που ανάμεσα στις δύο πλημμύρες δεν έγινε η αποκατάσταση και καθαρισμός.
Η καταστροφή αγκαλιάζει όλη τη Θεσσαλία, με κοινό και συντονισμένο αγώνα όλων των φορέων της περιοχής θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και ικανοποίηση των αιτημάτων μας που είναι αιτήματα επιβίωσης για χιλιάδες κατοίκους της υπαίθρου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass