Χωρίς συμμετοχή εξετάσεις για πλημμυροπαθείς

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ -ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2023 14:35

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε ο βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο Υπουργείο Υγείας.

Κατά τη συζήτηση, ο Λαρισαίος πολιτικός, ενημέρωσε τον κ. Χρυσοχοΐδη για τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Λάρισας και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων δομών, στην κατεύθυνση αναβάθμισης των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες.
Στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας, η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Μικροβιολόγων Λάρισας, Ράνια Σουλτούκη και ο ταμίας της Ένωσης, Γεώργιος Ράπτης μίλησαν με τον κ. Χρυσοχοΐδη για τις έκτακτες κοινωνικές συνθήκες, εξαιτίας του πρωτοφανούς καιρικού φαινομένου, που έπληξε τον νομό Λάρισας και συμφώνησαν στο μέτρο της μηδενικής συμμετοχής των πλημμυροπαθών στην εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων.
Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι η πρόσθετη δαπάνη, που προκαλείται από την απαλλαγή της συμμετοχής των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας για τη χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων, θα καλυφθεί από τον ΕΟΠΥΥ, κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Το Προεδρείο της Ένωσης Ιδιωτών Μικροβιολόγων Λάρισας έθεσε, ακόμα, στον Υπουργό το θέμα των συνεχώς αυξανόμενων εκπτώσεων, που επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ στα διαγνωστικά εργαστήρια, το οποίο οδηγεί στην κατάρρευση της διαγνωστικής ιατρικής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η εφαρμογή των μέτρων clawback και rebate τα τελευταία 10 χρόνια οδηγεί σε οικονομική κατάρρευση τους εργαστηριακούς ιατρούς και σε αδιέξοδο τα εργαστήρια, ενώ παρέδωσε στον κ. Χρυσοχοΐδη και σχετική οικονομοτεχνική μελέτη.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τους άκουσε με προσοχή και, αφού αναγνώρισε την προσφορά τους στον χώρο της υγείας, αλλά και στην οικονομική πραγματικότητα της Χώρας, μιας και αριθμούν 2.800 εργαστήρια, απασχολούν 10.000 εργαζομένους και καταβάλλουν τεράστια ποσά σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μαζί τους, για την καλύτερη δυνατή ρύθμιση των θεμάτων των διαγνωστικών εργαστηρίων. Τέλος, ο κ. Κέλλας κάλεσε τον Υπουργό να επισκεφτεί άμεσα την Λάρισα, με τον Υπουργό να αποδέχεται την πρόταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass