ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Λήψη μέτρων για «πληθωρισμό απληστίας» στο γάλα

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2023 16:23

Την ακρίβεια στα τρόφιμα, που συμπιέζει τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, τις αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος, και την ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων για την αντιμετώπισή της, επισημαίνει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός τονίζει ότι «αν και η Ελλάδα καταγράφει χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό πληθωρισμό, εντούτοις, είναι φανερό ότι υφίσταται έντονη πίεση στις τιμές των τροφίμων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα νοικοκυριά. Ανάμεσα στα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία επιμένουν να διατηρούν υψηλές τιμές στο ράφι, είναι το γάλα. Όπως προκύπτει, μάλιστα, από σχετική επιστημονική μελέτη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που είδε το φως της δημοσιότητας, η τιμή του γάλακτος είναι από τις ακριβότερες στην ΕΕ, παρά το γεγονός ότι οι τιμές παραγωγού αλλά και το κόστος ενέργειας έχει πέσει αισθητά από το προηγούμενο έτος».
Ο κυβερνητικός βουλευτής επικαλούμενος «τα δημοσιευθέντα στοιχεία στο Ενημερωτικό Δελτίο της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις τιμές πώλησης του γάλακτος, που αποδεικνύουν ότι αυτές δεν συνάδουν με τις μειώσεις του κόστους παραγωγής και ενέργειας, αλλά και με τη μέση αγοραστική δύναμη του Έλληνα καταναλωτή», ρωτά τον αρμόδιο υπουργό «τι προτίθεστε να πράξετε για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και την προστασία των νοικοκυριών;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass