«Διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ»

ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 82 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2023 17:33

Με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) πριν 82 χρόνια στις 27 Σεπτέμβρη 1941, το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως το ΕΑΜ ιδρύθηκε «με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, το οποίο υπήρξε η ψυχή, οργανωτής και ραχοκοκαλιά του ΕΑΜ και του λαϊκού απελευθερωτικού αγώνα, θα σηματοδοτεί για πάντα πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με γερό ΚΚΕ στον δρόμο της αντεπίθεσης.
Το ΕΑΜ οργάνωσε την Αντίσταση του ελληνικού λαού, τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας από την τριπλή φασιστική κατοχή κόντρα όχι μόνο στους κατακτητές, αλλά και στην ντόπια αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, που συνεργάζονταν μαζί τους και πλούτιζαν σε βάρος του λαού τον οποίο καταδίκαζαν στην πείνα, στην εξαθλίωση και στον θάνατο. Το ΕΑΜ έσωσε τον λαό από την πείνα και τον εξανδραποδισμό όταν ολόκληρος ο αστικός πολιτικός κόσμος καλούσε τον λαό σε υποταγή στον κατακτητή. Τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ παραμένουν πάντα επίκαιρα και διαχρονικά. Ως Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, με την πείρα εκείνου του μεγαλειώδους αγώνα, σήμερα, 82 χρόνια μετά, τιμώντας το ΕΑΜ, οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι απόγονοι και οι φίλοι, μαζί με όλο τον λαό, εντείνουμε την αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική δράση, απαιτώντας να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καμιά εμπλοκή και συμμετοχή στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Απαιτούμε την αποδέσμευση της χώρας μας από ΝΑΤΟ και ΕΕ που, εκτός των άλλων, στηρίζουν την τούρκικη επιθετικότητα κατά της χώρας μας στο όνομα της συνοχής του ΝΑΤΟ. Απαιτούμε την κατάργηση της Ελληνοαμερικάνικης Συμφωνίας για τις Βάσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass