ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΙΓΑ - ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ

«Θέλουμε μια Λάρισα που μας αξίζει να ζούμε...»

ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΘΑΝ. ΜΑΜΑΚΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2023 9:00

«Η δημοτική μας παράταξη «Η Λάρισα που μας αξίζει» επιδιώκει να καταστήσει τη Λάρισα

μία πόλη αξιοβίωτη, μία πόλη που να αξίζει σε όλους τους Λαρισαίους», δηλώνει η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Μίγα-Κατσογιάννη, επισημαίνοντας με αφορμή και τις πρόσφατες πλημμύρες ότι πρωταρχικός στόχος κάθε Δημοτικής Αρχής πρέπει να είναι «η θωράκιση της Λάρισας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα, έτσι ώστε να νιώθουν οι δημότες ασφαλείς και να μη διακόπτονται βιαίως, με ανυπολόγιστες και επιζήμιες συνέπειες, η ζωή και οι δραστηριότητές τους». Η καταξιωμένη Λαρισαία δικηγόρος σε συνέντευξή της στην «Ε» μιλά για την απόφασή της να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά από μια αξιοζήλευτη επαγγελματική και συνδικαλιστική διαδρομή και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους απάντησε θετικά στη σχετική πρόταση του κ. Μαμάκου, τον οποίο χαρακτηρίζει «εχέγγυο αποτελεσματικότητας και επιτυχίας στη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων του Δήμου μας». Ενώ δεσμεύεται ότι σε περίπτωση εκλογής της θα συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια από οποιοδήποτε μετερίζι κι αν κληθεί να βοηθήσει.

• Κυρία Μίγα, μετά από μια λαμπρή επαγγελματική, αλλά και συνδικαλιστική διαδρομή στον δικηγορικό χώρο, γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
- Πιστεύοντας ακράδαντα στις συνεργασίες και ότι μέσω αυτών επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα, συμμετείχα στα κοινά, με διάθεση πάντα προσφοράς στον χώρο που δραστηριοποιούμαι. Έτσι, για πολλά χρόνια συμμετείχα στη διοίκηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των δικηγόρων και μετέπειτα στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, αγωνιζόμενη να συμβάλω στην επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων μου, τα οποία αφουγκραζόμουνα καθημερινά στις δικαστικές αίθουσες. Έχοντας μία τέτοια προσέγγιση και ούσα γέννημα θρέμμα της Λάρισας, δεν θα μπορούσα να μην προσφέρω στην πόλη μου από όποια θέση με καλούσαν. Ήδη έχω διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας (Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα) και του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, συμβάλλοντας με τις όποιες δυνάμεις μου στις δράσεις των φορέων αυτών. Πλέον, έχοντας τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και την ειλικρινή διάθεση να προσφέρω στην πόλη μου, αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Θανάση Μαμάκου να μετέχω στον συνδυασμό «Η Λάρισα που μας αξίζει», διεκδικώντας έναν πιο ενεργό ρόλο στα κοινά.

• Ιεραρχώντας τις ανάγκες της πόλης μας, σε ποια πιστεύετε ότι πρέπει να δώσει προτεραιότητα η νέα Δημοτική Αρχή;
- Πλέον καθίσταται σε όλους σαφές ότι με την επελθούσα κλιματική κρίση, τις τραγικές συνέπειες της οποίας βιώσαμε πρόσφατα και στην πόλη μας, πρέπει να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητές μας.
Πρωταρχικός και ύψιστος στόχος κάθε Δημοτικής Αρχής πρέπει να είναι η θωράκιση της Λάρισας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα, έτσι ώστε να νιώθουν οι δημότες ασφαλείς και να μη διακόπτονται βιαίως, με ανυπολόγιστες και επιζήμιες συνέπειες, η ζωή και οι δραστηριότητές τους.
Γιατί χωρίς την ασφάλεια ουδεμία ευημερία μπορεί να υπάρξει. Επιπλέον, πέρα από τα αναγκαία έργα, μία Δημοτική Αρχή πρέπει να εμπνεύσει τους δημότες και να εκπονήσει τις κατάλληλες δράσεις, στις οποίες να τους καταστήσει συμμέτοχους, προωθώντας καλές πρακτικές ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης και οικολογικής συνείδησης, π.χ. ανακύκλωση, κυκλική οικονομία κ.λπ.

• Το όνομα της παράταξής σας αποτελεί αναμφισβήτητα έναν δυνατό στόχο, αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι έχει έντονο το στοιχείο του υποκειμενισμού. Τελικά, ποια είναι η δική σας πρόταση για τη «Λάρισα που μας αξίζει»;
- Αντιθέτως, πιστεύω ότι το όνομα της παράταξής μας αντικατοπτρίζει τον αντικειμενικό στόχο που θέλουμε να επιτύχουμε ως νέα Δημοτική Αρχή.
Θέλουμε μία Λάρισα καθαρή, χωρίς κυκλοφοριακό πρόβλημα, με οργανωμένους χώρους στάθμευσης πλησίον του κέντρου της πόλης, με κοινόχρηστους και δημοτικούς χώρους, προσβάσιμους σε άτομα με κινητικά προβλήματα, με αναβαθμισμένες συνοικίες, που θα δώσουν άλλη πνοή στην πόλη, με δράσεις αλληλεγγύης και φροντίδας για τους δημότες που έχουν ανάγκη και υποφέρουν, με το Αρχαίο Θέατρο ορόσημο και κέντρο αναφοράς.
Επιδιώκουμε, λοιπόν, να καταστήσουμε τη Λάρισα μία πόλη αξιοβίωτη, μία πόλη που να αξίζει σε όλους τους Λαρισαίους.
•  Είναι μόνο στο σχέδιο του επικεφαλής της παράταξής σας που σας έπεισε να συμμετέχετε στην προσπάθεια της πολιτικής αλλαγής στον Δήμο ή εκτιμήσατε και άλλα στοιχεία πριν απαντήσετε θετικά στην πρόταση του Θανάση Μαμάκου;
- Είναι αλήθεια ότι, εκτός από το ολοκληρωμένο, αναλυτικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα της παράταξής μας υπάρχουν και άλλα στοιχεία που με ώθησαν να συμμετέχω στην κοινή προσπάθεια για την αλλαγή στον Δήμο μας. Η πολυετής δράση του Θανάση Μαμάκου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, και η βαθειά γνώση των προβλημάτων της πόλης μας αποτελεί για μένα εχέγγυο αποτελεσματικότητας και επιτυχίας στη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων του Δήμου μας.  Άλλωστε, λόγω και της κοινής μας επαγγελματικής δραστηριότητας στις δικαστικές αίθουσες έχω προσωπική αντίληψη για τον ακέραιο χαρακτήρα του Θανάση Μαμάκου, την ηθική του και τις εξαιρετικές ικανότητές του.

• Εάν την επόμενη ημέρα των εκλογών η παράταξη «Η Λάρισα που μας αξίζει» αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου, πώς θα συμμετέχετε στην υλοποίηση του προγραμματικού σας σχεδίου;
- Όπως σας ανέφερα ήδη, πιστεύω στις συνέργειες και στην ομαδική προσπάθεια. Συνεπώς, σε οποιοδήποτε μετερίζι κι αν κληθώ να βοηθήσω, σε περίπτωση εκλογής μου, θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις, συνεργαζόμενη με όλους τους δημοτικούς συμβούλους, αφού αυτό που με ενδιαφέρει είναι το παρόν και το μέλλον της πόλης στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΙΓΑ – ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ

- Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα.
- Είναι θυγατέρα του Βασιλείου Π. Μίγα και της Αλεξάνδρας Ι. Καλέση.
 - Κατάγεται από την Αβδέλα Γρεβενών.
- Φοίτησε στο Β’ Λύκειο Λάρισας.
- Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).
- Μετά την αποφοίτησή της από τη Νομική Σχολή Α.Π.Θ. πραγματοποίησε την άσκησή της στο δικηγορικό γραφείο του δικηγόρου Λάρισας Ιωάννη Σωτηρίου.
- Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,
- Από το έτος 1985 μέχρι σήμερα ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Λάρισα, χωρίς ποτέ να κατέχει οποιαδήποτε έμμισθη θέση.
- Από το έτος 2008 μέχρι σήμερα εκλέγεται συνεχώς στα όργανα διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.
- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας από το 2014 μέχρι σήμερα, για τρεις (3) συνεχείς θητείες.
- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Πρωτοδικείου Λάρισας (ΛΕΑΔΠΛ) από το 2008 μέχρι το 2014.
- Αντιπρόεδρος του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Πρωτοδικείου Λάρισας (ΛΕΑΔΠΛ) από 14-10-2009 μέχρι 15-03-2011.
- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας (Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα) από 18-09-2014 μέχρι 05-03-2017.
- Μέλος (αναπληρωματικό) του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας από τον Ιανουάριο 2020 μέχρι σήμερα.
- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας (ΙΝ.ΚΑ.ΔΙ.Λ.) από τον μήνα Φεβρουάριο του 2022, κατέχοντας τη θέση της διευθύντριας του Φορέα.
- Εθελόντρια αδελφή νοσοκόμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το έτος 1978 μέχρι σήμερα.
- Μέλος του Συλλόγου Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας.
- Μέλος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Λάρισας «Φίλες της Αγάπης».
- Μέλος του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας».
- Υπήρξε σύζυγος του αείμνηστου Γεωργίου Β. Κατσογιάννη, δικηγόρου και νομικού συμβούλου της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., κύριου εκφραστή της προσπάθειας για να τεθεί η Α.Ε.Λ. σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το έτος 2002.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass