Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2023 10:00

Υπό όρους η διέλευση των βαρέων οχημάτων
ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης, από τη χ/θ 2+000 (Κυκλικός Κόμβος Αλκαζάρ) έως τη διασταύρωση Γιάννουλης – Φαλάνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, επιτρέπεται σε όλα τα οχήματα έως 30 τόνους. Για τα οχήματα από 30 έως 60 τόνους, επιτρέπεται μοναχική διέλευσή τους και για τα οχήματα άνω των 60 τόνων, επιτρέπεται η διέλευσή τους κατόπιν ειδικής άδειας διέλευσης. Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης (ρεύμα προς Λάρισα), από το ύψος των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης έως και τη Γέφυρα Πηνειού, θα διεξάγεται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας.

 

Παράταση στις δηλώσεις ΕΛΓΑ
ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Υπό το βάρος της ιδιάζουσας κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης η οποία διαμορφώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, οι προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς, τόσο του ζωικού κεφαλαίου όσο και των δηλώσεων ζημιάς φυτικής παραγωγής λόγω των καταστρεπτικών συνεπειών του ακραίου καιρικού φαινομένου Daniel, έχουν ήδη παραταθεί από τον ΕΛΓΑ πλέον του προβλεπόμενου από τον Κανονισμό Ασφαλίσεων χρονικού διαστήματος, των δύο και δεκαπέντε ημερών αντίστοιχα.
Με απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΓΑ δίδεται νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ζημιάς, για απώλειες στο ζωικού κεφαλαίου μέχρι και τη Δευτέρα 25/9/2023και των δηλώσεων ζημίας φυτικής παραγωγής μέχρι και το Σάββατο 30/9/2023.
«Η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. εργάζεται με τα στελέχη των υπηρεσιών της, να συγκροτήσει το συντομότερο δυνατόν το ψηφιακό αρχείο των δικαιούχων αποζημιώσεων από τον Οργανισμό και για αυτό προτρέπει τους αγρότες και κτηνοτρόφους να επισπεύσουν την κατάθεση των δηλώσεών τους. Σε κάθε περίπτωση ο ΕΛ.Γ.Α. θα επιδείξει κατανόηση στις περιπτώσεις των παραγωγών των οποίων οι κοινότητες και οι καλλιέργειές τους βρίσκονται ακόμη εντός του πλημμυρικού φαινομένου. Το έργο των Ανταποκριτών του ΕΛΓΑ, οι οποίοι υποδέχονται τις δηλώσεις θα υποστηριχθεί επιπροσθέτως με υπαλλήλους του Οργανισμού, για την ταχεία διεκπεραίωση των δηλώσεων ζημίας και την διευκόλυνση των παραγωγών» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.
* Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η ΔΕΕΠ Λάρισας η οποία αναφέρει πως «μετά από επικοινωνία του προέδρου της ΔΕΕΠ Λάρισας, κ. Ηλία Σουφλιά, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ώστε να διευκολυνθούν οι πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία αγρότες και κτηνοτρόφοι, ο κ. Λυκουρέντζος αποφάσισε να δοθεί παράταση στο χρόνο υποβολής των δηλώσεων στον ΕΛΓΑ».
Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε, επίσης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΔΕΕΠ «ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να υποβάλουν τις αιτήσεις τους αλλά δεν πρέπει να καθυστερήσουν στην υποβολή των αιτημάτων τους, διότι πρέπει ο ΕΛΓΑ να ολοκληρώσει τη διαδικασία της καταγραφής ώστε να προχωρήσει η υπηρεσία άμεσα στο στάδιο των αποζημιώσεων».

 

Τρεις χειροτονίες στην Αγιά

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Την προσεχή Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου. Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας θα τελεστούν η εις πρεσβύτερον χειροτονία του πατρός Μιχαήλ Σταμενίτη και η εις διάκονον χειροτονία του πατρός Προδρόμου Τσαλαμίχα.
Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μεταξοχωρίου θα τελεστεί αρχιεαρατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου. Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας θα τελεστεί η εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου Συμεών Σαμαρά.


Γιορτάζει η Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Κυπάρισσο

Πανηγυρίζει ο ναός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Κυπάρισσο, με το παρακάτω εορταστικό πρόγραμμα: Εσπερινός και αρτοκλασία το Σάββατο το απόγευμα στις 6.30. Θεία λειτουργία και αρτοκλασία την Κυριακή το πρωί στις 8.00.

 

Σύλληψη για κάνναβη στη Λάρισα

Συνελήφθη, προχθές Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα γυάλινο δοχείο και μία νάιλον συσκευασία με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 7,7 γραμμαρίων, καθώς και 2 πλαστικοί τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

 

Συνέλευση Σμιξιωτών

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σμιξιωτών καλεί τα μέλη και τους φίλους που επιθυμούν να γίνουν μέλη του σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στα Γραφεία του συλλόγου Ζαρμάνη 12 , Λάρισα.
Oι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν μετά τη γενική συνέλευση και δικαίωμα ψήφου βάσει καταστατικού έχουν όσοι είναι ταμειακά τακτοποιημένοι (ετήσια συνδρομή: 10 ευρώ).
Η συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία είναι σημαντική για την ομαλή λειτουργία και απαραίτητη προϋπόθεση για την πολιτιστική δράση του συλλόγου.


Διανομή Τροφίμων στον Τύρναβο

Από τον Δήμο Τυρνάβου ανακοινώθηκε ότι θα γίνει δωρεάν διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ ενταγμένους στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (Ε.Ε.Ε.), που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να λαμβάνουν τρόφιμα και λοιπά είδη υλικής βοήθειας.
Oι δικαιούχοι ειδοποιούνται και με γραπτό μήνυμα για τις διανομές.
Η διανομή για όλους τους δικαιούχους όλων των Κοινοτήτων θα γίνει αποκλειστικά σε μια ημέρα και συγκεκριμένα για όλους τους δικαιούχους: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, από 8:30 το πρωί έως 16:00 το απόγευμα στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυρνάβου (πίσω από το 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου).

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τους πλημμυροπαθείς

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Οι πολίτες που θέλουν να επικοινωνούν για θέματα που αφορούν ζητήματα τα οποία προκύπτουν από τις πλημμύρες, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων στα παρακάτω τηλέφωνα: 2413-500.400 και 2413-500.289.

 

Εκδήλωση για τους πεσόντες στο Ελευθέριο
Ο Δήμος Κιλελέρ και το Τοπικό Συμβούλιο Ελευθερίου διοργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη των 43 κατοίκων που φονεύθηκαν από τα Ναζιστικά Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. στον χώρο του μνημείου της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερίου.

 

Επισκέψεις κλιμακίων της ΔΑΕΦΚ
Σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου τα κλιμάκια των μηχανικών της ΔΑΕΦΚ θα βρεθούν σε Κουτσόχερο, Κουλούρι και Ιπποκράτη (νότια).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass